Indonesisk Cashewnøddesuppe

Indonesisk Cashewnøddesuppe 

 
Tid: 20 min. I alt: ½ time. 4-6 portioner

 
# Ingredienser:
1 citron
2 dl meget stærk te
100 g cashewnødder
1½ l hønsebouillon
1-2 tsk karry
1 dl æblejuice
1-2 spsk finhakket mangochutney
salt, hvid peber
2 dl piskefløde
2 finsnittede porrer
200-300 g hønse/kyllingekød i strimler
200 g friske bønnespirer

 
TILBEHØR: Kroepoek

 
* Tilberedning:
Snit citronen i tynde skiver. Kog den i te i 5 min. Si citronskiverne fra.
Bland te med hønsebouillon og grofthakkede cashewnødder og kog suppen op.
Ud rør karry med æblejuice og
kom det i suppen sammen med finthakket chutney, salt og peber.
Tilsæt fløde og kog suppen op. Tilsæt porrer skåret i ganske tynde skiver.
Kog suppen 2 min. Tilsæt hønsekød og bønnespirer. Kog suppen endnu et minut.

 
SERVERING:
Server suppen rygende varm. Byd kroepoek til.

 
Kogning af kroepoek - (se også Tips). Varm olie i en frituregryde eller dyb pande.
Bræk evt. hvert stykke kroepoek midt over og kog det i varm olie,
1-2 stykker ad gangen. Efter kort tid udfolder de sig.
De vendes lige med en hulske og koges nogle sekunder på den anden side.
Tages op og lægges på fedtsugende papir.
Når alle er kogt og velafdryppede, drysses de med fint salt. Serveres til suppen.

 
TIPS
Cashewnødder fås i de fleste helse- og delikatesseforretninger. Prøv evt
at erstatte dem med hasselnødder, men suppen får en lidt anden smag.
Kroepoek på indonesisk; kroepoek er populære snacks eller
chips i dele af Øst- og Sydasien.
Kroepoek er friturestegte kiks lavet af rejer og stivelse.
Kroepoek fås ligeledes i delikatesseforretninger og står på mange supermarkeders
delikatesse-hylde. Prøv fx Kroepoek oedang, som er lavet af tapioka og rejer.
De serveres altid til indonesiske retter, men smager også dejligt til en drink.

 
VARIATION

 
Dahn Far Tong (kinesisk suppe).
# Ingredienser:
1 liter kraftig hønsebouillon
2 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
1 tsk sesamolie eller anden aromatisk olie
3 æg
½ tsk salt
½ dl meget finsnittet forårsløg (spring onion) eller porre.

 
* Tilberedning:
Bring bouillon i kog og tilsæt vin og olie. Hold suppen kogende.
Pisk æggene let sammen med ½ tsk salt og
hæld massen langsomt i den kogende suppe.
Rør et par gange. Sluk for suppen, når æggemassen er stiv.
Det varer ca. ½ minut efter at det sidste er hældt i.
Tilsæt finsnittet forårsløg. Serveres omgående.

 
Suppen kan gøres mere fyldig ved at man tilsætter
3-4 spsk vermicelli (meget tynde nudler) og koger dem 3 min, samt
evt. 1 dl krabbekød eller 1 dl fintstrimlet kogt kyllingekød.

 


 

Opdateret: 19/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙