Tid: 30 min. I alt: 3 time. 4-6 portioner
# Ingredienser
400 g hvide bønner
350 g spids- eller hvidkål
4-6 kartofler (250 g)
2 gulerødder
2 fed hakket hvidløg
suppevisk, se dette
3 stilke bladselleri
2 hakkede løg
150-200 g bacon (helt stykke)
1½-2 l grundsuppe/tynd oksebouillon
hakket persille
TILBEHØR: Brød.
* Tilberedning
Udblød bønnerne i vand til næste dag.
Kog dem i iblødsætningsvandet i 1-1½ time, til de er møre -
ca. 20 min i trykkoger.
Skær kålen i 3 cm brede stykker. Skær kartofler og
gulerødder i terninger.
Hak hvidløg. Kog alle fire dele i suppen sammen med bacon og
suppevisk i ca. 15 min.
Snit bladselleri i tynde skiver på tværs og tilsæt dem til
suppen sammen med hakket løg.
Kog suppen endnu ca. 10 min. Tag bacon op.
Skær sværen fra og skær bacon i små terninger. Rist dem
sprøde på en tør pande.
Læg terningerne på fedtsugende papir.
Hæld væden fra bønnerne og bland dem i suppen. Fjern visken.
Smag suppen til med salt og peber.
SERVERING:
Bland baconterningerne i suppen i serveringsøjeblikket.
Drys hakket persille over eller byd det til suppen sammen
med brød.
Opdateret: 19/11/2025