
Tid: 15 min. Samlet tid: 55 min. 6 portioner. Kcal: 150 kcal pr. portion
# Ingredienser
1 spsk olie
1 mellemstort løg,
hakket
2 fed hvidløg,
finthakket
3 mellemstore
gulerødder, skrællede og hakkede
2 selleristængler,
hakkede
2 mellemstore
kartofler, skrællede og skåret i tern
1 zucchini, hakket
1 kop hakkede grønne
bønner
1 dåse hakkede
tomater, med saft
4 kopper
grønsagsbouillon
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
½ tsk salt
½ tsk sort peber
2 kopper hakket spinat
eller grønkål (valgfrit)
½ kop frosne ærter
(valgfrit)
* Tilberedning
Varm olie op ved
middel varme i en stor gryde.
Tilsæt løg og hvidløg
og sauter i 2-3 min, indtil de er bløde.
Tilsæt gulerødder,
selleri, kartofler, zucchini og grønne bønner til gryden. Rør.
Hæld de hakkede
tomater, grønsagsbouillon, basilikum, oregano, salt og peber i.
Rør rundt. Bring
suppen i kog, skru derefter ned for varmen og
lad det simre i 30-40
min, eller indtil grønsagerne er møre.
Hvis du bruger det,
tilsæt spinat (eller grønkål) og frosne ærter i de sidste 5 min
af tilberedningen.
Smag til og juster
krydderierne efter behov, tilsæt mere salt og peber efter behov.
Serveres varm med
sprødt brød eller kiks.
Opdateret: 28/11/2025