Grønsagssuppe

Grønsagssuppe

 

 
Tid: 15 min. Samlet tid: 55 min. 6 portioner. Kcal: 150 kcal pr. portion

 
# Ingredienser
1 spsk olie
1 mellemstort løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 mellemstore gulerødder, skrællede og hakkede
2 selleristængler, hakkede
2 mellemstore kartofler, skrællede og skåret i tern
1 zucchini, hakket
1 kop hakkede grønne bønner
1 dåse hakkede tomater, med saft
4 kopper grønsagsbouillon
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
½ tsk salt
½ tsk sort peber
2 kopper hakket spinat eller grønkål (valgfrit)
½ kop frosne ærter (valgfrit)

 
* Tilberedning
Varm olie op ved middel varme i en stor gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og sauter i 2-3 min, indtil de er bløde.
Tilsæt gulerødder, selleri, kartofler, zucchini og grønne bønner til gryden. Rør.
Hæld de hakkede tomater, grønsagsbouillon, basilikum, oregano, salt og peber i.
Rør rundt. Bring suppen i kog, skru derefter ned for varmen og
lad det simre i 30-40 min, eller indtil grønsagerne er møre.
Hvis du bruger det, tilsæt spinat (eller grønkål) og frosne ærter i de sidste 5 min
 af tilberedningen.
Smag til og juster krydderierne efter behov, tilsæt mere salt og peber efter behov.
Serveres varm med sprødt brød eller kiks.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙