# Ingredienser
2,4 dl
kyllingebouillon
1,5 dl piskefløde
(eller kokosmælk til den mælkefri version)
60 ml hvedemel (eller
majsstivelse til den glutenfri version)
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
Salt og sort peber
efter smag
* Tilberedning
Bland kyllingebouillon og 1 dl fløde i en gryde ved
middelhøj varme.
Bring det i kog. Skru ned for varmen til middellav.
I mellemtiden piskes mel og krydderier sammen i en lille
skål.
Hæld den resterende ½ dl fløde i.
Pisk, indtil blandingen er glat og uden klumper. (Blandingen
vil være tyk.)
Hæld mel-/mælkeblandingen i gryden med bouillonblandingen.
Pisk og rør konstant, mens blandingen simrer.
Fortsæt med at simre, indtil blandingen er glat og tyk. Ca.
10 min.
Opdateret: 29/11/2025