Ærter og spaghetti
# Ingredienser
250-300 g spaghetti
vand, salt
1 stort finthakket løg
1 spsk olie
1-2 fed hvidløg
200-250 g fine ærter
2-3 spsk hakket persille.
* Tilberedning
Kog spaghetti efter anvisningen på pakken.
Damp imens 1 finthakket løg i olie uden at brune.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt.
Smag til med salt og peber.
Hæld spaghetti til afdrypning.
Bland straks med to gafler med ærterne i gryden.
Serveres som selvstændig ret med reven parmesanost og
salat eller som tilbehør til kødretter.
Ærter med bacon
# Ingredienser
1 stort hakket løg
4 skiver håndskåret bacon
400 g ærter (svarende til ca. 1½ kg friske i bælge)
(Dybfrosne kan også bruges)
salt, peber
ca. 1 tsk lys dijonsennep
ca. ½ dl vand.
* Tilberedning
Hak løget fint. Sværen skæres af baconskiverne.
De skæres i strimler på tværs. Ristes i en tykbundet gryde.
Evt. hældes lidt af fedtet fra, inden løgene tilsættes og
svitses gyldne og klare.
Ærter, salt, peber, sennep og vand tilsættes og dampes 3
min.
Serveres som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Opdateret: 29/10/2025