Tid: 15 min. I alt: 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
8-12 små skalotteløg
vand
salt
Kryddervisk af: 2 kviste persille, lidt kørvel, lille kvist
timian
½ kg friskbælgede ærter eller ½ kg dybfrosne fine ærter
30 g smør
hakket persille
* Tilberedning
Pil løgene og kog dem i velsaltet vand tilsat kryddervisk,
indtil de er møre.
Hæld det meste af vandet væk. Fjern visken.
Hæld ærterne i gryden sammen med smør, og damp ærterne møre
på 5-10 min.
SERVERING:
Anret ærterne med løg i en skål og drys hakket persille
over.
Serveres som tilbehør til kød, fjerkræ og æggeretter.
VARIATIONER:
1. Damp ærter med lidt smør og ganske lidt vand tilsat et par kviste frisk
pebermynte eller ganske lidt tørret. Serveres som tilbehør til lammesteg.
2. Damp ½ kg ærter møre med ganske lidt vand og 25 g smør.
Tilsæt 4-5 spsk creme fraiche, og lad væden inddampe.
Smag ærterne til med salt, peber og muskat.
Drys hakket persille over. Serveres som tilbehør.
3. SPAGHETTI MED ÆRTER:
Damp 1 finhakket løg og 1 fed finhakket hvidløg klare i
olie.
Tilsæt 400 g kogte varme spaghetti og 250 g fine ærter, 25 g
smør og 2 spsk hakket persille.
Bland det hele godt og varm retten igennem.
Serveres som selvstændig ret med reven parmesanost eller som
tilbehør til kylling og koteletter.
TIPS:
Selv om man dyrker ærter i haven, kan det rent tidsmæssigt
ikke betale sig selv at dybfryse ærter. Dertil tager det al for lang tid at
bælge ærter i forhold til, hvad de dybfrosne koster.
Blancheringstiden er 2 min. Holdbarheden 12 mdr.
Opdateret: 14/09/2025