
forret eller natmad
Tid: 20 min. I alt 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
4-6 store, fuldmodne tomater
1 bdt purløg
1-2 skalotteløg
MARINADE:
5 spsk olie
1½ spsk vineddike
ca. 1½ tsk salt, friskkværnet peber
½-1 fed knust hvidløg.
* Tilberedning
Skær tomaterne i skiver og læg dem taglagt i et halvdybt
fad.
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
Hæld den over tomaterne.
Pynt med striber af finklippet purløg og finhakket løg.
Trækker helst ½-1 time inden serveringen.
SERVERING:
Tomatsalat serveres som selvstændig forret eller natmad med
sprød, lun flute. Den kan også være del af en hors d'oeuvre.
Passer desuden til de fleste stegte retter af kød, fisk og
fjerkræ.
VARIATION AF SALATEN:
Tomatsalat kan varieres med forskelligt kryddergrønt
i stedet for løg og purløg.
Fx hakket persille, estragon, basilikum eller brøndkarse.
TIPS:
Anvend altid dybrøde fuldmodne tomater.
Opdateret: 14/09/2025