Stegte auberginer

Stegte auberginer

 
Serveres som tilbehør, som forret eller frokostret
Tid: 10 min. I alt: 15 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
2 mellemstore auberginer
salt, friskkværnet peber
ca. ½ tsk tørret oregano eller basilikum
olie til stegning
TILBEHØR:
hakket persille
citronbåde.

 
* Tilberedning
Vask auberginerne. Skær stilken af.
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver.
Drys skiverne let med salt. Lad dem -trække 10 min.
Tør saltet af med køkkenrulle. Læg fedtsugende papir parat.
Almindelig køkkenrulle eller brunt papir er velegnet.
Varm rigelig olie på en tykbundet pande.
Steg aubergineskiver i den varme olie på begge sider, indtil de er gyldne og møre.
Drys krydderier over under stegningen.
Læg aubergineskiverne på fedtsugende papir et øjeblik.

 
SERVERING:
Anret aubergineskiverne på et varmt fad.
Drys hakket persille over og server dem med citronbåde.
Stegte auberginer serveres som tilbehør til kød og fjerkræretter.
De kan også serveres som forret eller frokostret med yoghurt smagt til med salt, peber og knust hvidløg.

 
VARIATIONER:

 
OVNGRATINERET AUBERGINE:
De ristede aubergineskiver lægges taglagt i et smurt ildfast fad med tomatskiver.
Lidt salt, paprika og finhakket løg drysses imellem.
Grønsagerne drysses med en blanding af rasp og reven parmesanost.
Smørklatter fordeles over, og fadet sættes på ovnristen midt i ovnen ved 250°C i 10-15 min.

 
OVNBAGT AUBERGINE:
Der beregnes ½-1 aubergine pro persona afhængig af størrelsen.
Læg vaskede, tørrede auberginer i et ildfast fad.
Bag dem midt i ovnen ved 175°C i 40-60 min afhængig af størrelse.
Mærk med en tændstik om de er møre i midten.
Auberginerne flækkes.
De drysses med salt og friskkværnet peber, og lidt smør røres ned i kødet med en gaffel.
Hakket persille drysses over. Serveres som tilbehør til lamme- og oksekød.

 
TIPS:
Auberginer kan steges på havegrill.
De pensles med olie og lægges på grillen ikke for tæt ved varmen.
De vendes ofte, og steges til de er møre. Serveres som ovnbagte auberginer.
Aubergine egner sig kun til dybfrysning, når den er kogt med i gryderetter.
Aubergineskiver kan koges et par minutter i vand og lægges til afdrypning på køkkenrullen.
Så suger de ikke så meget olie ved stegningen.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙