KRYDDERURTESMØR
#
100 g blødgjort smør med
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket estragon
1 spsk hakket basilikum
1 tsk finthakket madagascarpeber
1 tsk lys dijonsennep
nogle dråber citronsaft
evt. lidt salt.
*
Sæt smørret koldt. Rul evt. smørret, når det er stift, til
en pølse,
som pakkes i folie og lægges koldt indtil serveringen.
Krydderurtesmør kan varieres i det uendelige med en eller
flere krydderurter.
Fx dild, persille, citronmelisse/citrontimian til fisk.
Mynte og/eller rosmarin til lam og kalvekød.
Brøndkarse og peberrod til oksekød.
Kan smages til med bearnaiseessens, i stedet for citronsaft.
HVIDLØGSSMØR
#
100 g blødgjort smør med
1-2 fed hvidløg
2 spsk finthakket morgenfruekronblade
1 spsk persille
evt. 1 knsp gurkemeje
1 tsk engelsk sauce
1 tsk citronsaft.
*
Behandles som krydderurtesmør.
Morgenfrueblade og gurkemeje kan udelades og erstattes af 2
spsk persille.
Opdateret: 14/11/2025