Råstuvede kartofler

Råstuvede kartofler 

 
Tid: 15 min. I alt: 40 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
¾ kg melede kartofler
vand
30 g smør
3-4 dl mælk
1 dl piskefløde
salt, hvid peber
fintklippet purløg

 
* Tilberedning
Skær de skrællede kartofler i terninger, på størrelse med dem man rafler med.
Giv kartoflerne et hurtigt opkog i vand og hæld dem til afdrypning i en sigte.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og vend kartoflerne heri.
Tilsæt mælk og fløde.
Dæk gryden med låg og kog kartoflerne møre ved svag varme.
Rør af og til i kartoflerne og pas på de ikke brænder på.
Spæd lidt mere mælk ved kartoflerne, hvis de virker tørre og for tykke.
Kog kartoflerne de sidste minutter uden låg, når de er møre og har jævnet retten.
Kartoflerne er møre på 20-25 minutter.
Smag stuvningen til med salt og hvid peber.

 
SERVERING:
Anret de råstuvede kartofler og drys fintklippet purløg over.
De serveres til kogt, røget skinke eller spegeskinke, røget eller stegt fisk.
Den mest klassiske danske kombination er stegt ål og stuvede kartofler.
I Norge serveres råstuvede kartofler til røget eller gravad laks.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙