4 pers.
# Ingredienser
500-750 g rosenkål
salt
vand
50 g smør
reven skal af ½ citron
2 hårdkogte æg
2 spsk hakket persille
evt. 1 spsk hakket citronmelisse
salt, friskkværnet peber
evt. lidt citronsaft.
* Tilberedning
Skær rodskiven af kålen. Fjern de yderste grove blade. Skyl
rosenkålene godt.
Kog dem i velsaltet vand i 5-8 min. - til de er møre, men
stadig sprøde.
Tilbered de andre ting mens kålen koger. Sæt
serveringsskålen til varme.
Riv citronskallen. Pres citronen. Hak æg, persille og
citronmelisse.
Smelt smørret og lad det brune ganske let. Hæld kålen til
afdrypning.
Bland den med smørret, citronskal og evt. citronsaft, salt
og peber.
Hæld kålen i serveringsskålen og drys hakket æg, persille og
evt. citronmelisse over.
SERVERING:
Server retten som forret med varme ostebrød eller som
tilbehør til farsretter,
sprængt kød, røget og stegt fisk samt hamburgerryg.
Rosenkål med krydderurter
#
500-750 g kogte rosenkål (se foregående opskrift)
50 g smør
1 fed knust hvidløg
3-4 spsk hakkede krydderurter, fx persille, sar, basilikum
eller kørvel;
helst mindst 2 slags og
1-2 spsk citronsaft.
*
Rosenkålene koges lige knap møre og hældes til afdrypning.
Smørret smeltes i en gryde og kålen tilsættes sammen med
knust hvidløg,
hakkede krydderurter og citronsaft.
Kålen varmes igennem og gryden rystes et par gange, så alt
bliver godt blandet.
Serveres som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.
Opdateret: 29/10/2025