
Tid: 25 min. I alt: 45 min. 4 portioner
# Ingredienser
8 mellemstore porrer
vand
salt
2-3 hårdkogte æg
6-8 skiver maskinskåret bacon
hakket persille
TILBEHØR:
rørt smør.
* Tilberedning
Rens porrerne godt. Fjern evt. de yderste blade.
Skær mindst mulig af den grønne top. Skyl porrerne
omhyggelig fri for jord.
Kog porrerne i velsaltet vand til de er møre, men ikke
overkogte, 15-20 min.
Mens porrerne koger: Hak de hårdkogte æg og persille.
Skær bacon i mindre stykker, og rist det på en varm pande,
til det er gyldent og sprødt.
Læg baconstykkerne på et stykke køkkenrulle.
SERVERING:
Tag porrerne op med en hulske og lad dem dryppe godt af.
Læg dem på et fad. Drys hakket æg, bacon og persille over.
Server porrerne med rørt smør som forret eller frokostret.
VARIATION:
PORRETOAST:
Skær 4-5 mellemstore rensede porrer i ikke for tykke skiver.
Kog dem møre i velsaltet vand.
Hæld porrerne til afdrypning. Gem porrevandet.
Afbag 25 g smør med 25 g mel.
Spæd 3-3½ dl porrevand ved under konstant piskning.
Kog stuvningen 5 min.
Rør to æggeblommer med lidt salt.
Tag stuvningen af varmen. Rør 2 spsk stuvning i
æggeblommerne.
Pisk æggeblommerne i stuvningen.
Tilsæt porreringene og smag til med salt, peber og evt. lidt
hvidvin.
Anret porrestuvningen portionsvis på ristet brød. Drys lidt
paprika over.
Server anretningen straks. Giv reven parmesanost til.
TIPS:
Porrer er meget velegnet til dybfrysning. Skær dem i 1-2 cm
tykke skiver.
Blancher dem 2 min. Holdbarhed 10 mdr. Optø dem direkte i
suppe eller ret.
Opdateret: 14/09/2025