
Pesto er en italiensk sauce af friske basilikumblade, hvidløg, pinjekerner, olivenolie, Parmigiano Reggiano-ost og salt. Pesto spises ofte med pasta, kiks eller brød og serveres til salater. Oprindeligt indeholdt saucen ikke basilikum. Ost og olivenolie var hovedingredienserne.
#
2 dl olivenolie
1½ spsk pinjekerner
1 stort fed hvidløg pillet
50 g fintrevet parmigiano reggiano parmesan ost
½ tsk fint salt
1½ liter frisk basilikum (ca. 75 g)
*
Kom olie, pinjekerner,
hvidløg, ost og salt i en blender.
Blend ved langsomste
hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt basilikumblade
og blend igen ved langsomste hastighed i 30 sek.
Stil pestoen tildækket
i køleskabet i mindst ½ time.
Tomatpesto
#
200 g soltørrede tomater i olie
3-4 spsk olivenolie (eller den olie du har)
30 g groftrevet parmesan
3 spsk pinjekerner
1 fed hvidløg
1 spsk frisk basilikum (evt timian, oregano)
salt og friskkværnet peber
*
Blend tomater, parmesan, olie, hvidløg og
pinjekerner/nødder, til konsistensen er som pesto.
Rør krydderurter i og smag til med salt og peber, måske lidt
mere olie.
Opdateret: 18/10/2025