Middelhavs spinat- og fetachips

Middelhavs spinat- og fetachips 

 
# Ingredienser:
2 kopper frisk spinat, hakket
1 kop smuldret fetaost
1/2 kop ricottaost
1 lille løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk olie
1 tsk tørret oregano
Salt og peber efter smag

 
Til chipsene:
12 ark filodej, optøet
1/4 kop smeltet smør eller olie

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 190 °C og beklæd en bageplade med bagepapir.
Varm olie op i en stegepande ved middel varme.
Sautér løg og hvidløg, indtil de er duftende og gennemsigtige, ca. 3 min.
Tilsæt spinaten og steg, indtil den falder sammen.
Tag den af varmen og lad den køle let af.
Bland den kogte spinatblanding med feta, ricotta, oregano, salt og
peber i en skål. Rør, indtil det er blandet.
Læg et ark filodej på en ren overflade og pensl let med smeltet smør eller olie.
Læg et andet ark ovenpå, og gentag penslingsprocessen.
Skær den lagdelte filodej i strimler (ca. 7,5 cm brede).
Placer en spsk fyld i den ene ende af hver strimmel, og
fold derefter strimlen til en trekant, så fyldet omsluttes undervejs.
Gentag, indtil alt fyldet er brugt.
Arranger trekanterne på den forberedte bageplade.
Pensl toppen med ekstra smør eller olie.
Bag i 20-25 min, eller indtil de er gyldne og sprøde.
Serveres varme som forret eller snack.

 
Tid: 25 min | Samlet tid: 45 min | 160 kcal pr. chips | 12 chips

 


 

Opdateret: 30/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙