Kartoffel-frikadeller

Kartoffel-frikadeller 

 
Tid: 40 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
750 g melede kartofler
vand
ca. 4 spsk rasp
ca. 1 spsk mel
2 æg
1-2 spsk revet løg
salt, hvid peber
evt. 1 knivspids muskat
ca. 50 g smør/margarine
TILBEHØR:
Smørdampede majs, blandet grøn salat.

 
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem i usaltet vand, indtil de er møre, 10-15 min.
Hæld vandet fra og sæt gryden over varmen uden låg.
Damp kartoflerne tørre: Ryst gryden af og til.
Mos kartoflerne med el-håndpisker eller kartoffelstøder.
Tilsæt rasp, mel og hele æg.
Smag mosen til med revet løg og krydderier.
Brun smør/margarine på panden.
Dyp en ske i det varme fedtstof, form frikadellen med ske og hånd.
Sæt den på panden. Dæmp varmen.
Steg frikadellerne gyldne og sprøde på begge sider.
Skru op for varmen, mens frikadellerne vendes.

 
SERVERING:
Anret frikadellerne på et varmt fad sammen med smørdampede majskerner.
Blandet grøn salat serveres til.

 
VARIATION AF RETTEN:
Mosen kan tilsættes 50-100 g hakket skinke, hamburgerryg eller tunge.
Virker mosen nu for fast, tilsættes lidt mere sammenpisket æg eller æggehvide.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
Kartoffelfrikadeller kan serveres med stuvet spinat og hele, stegte tomater.

 
Kartoffelfrikadeller kan serveres med andre smørdampede grønsager
fx en blanding af groft revne gulerødder, selleri, hakket løg og finsnittet porre.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙