Hvidløgs parmesansauce

Hvidløgs parmesansauce

 
# Ingredienser
2 spsk smør
3 fed hvidløg, hakket
2 spsk hvedemel
1½ kop piskefløde
½ kop revet parmesanost
½ tsk salt (smag til)
¼ tsk sort peber
1 tsk italiensk krydderi
2 spsk hakket frisk persille (valgfrit, til pynt)

 
* Tilberedning
Smelt smørret i en mellemstor gryde ved middel varme.
Tilsæt det hakkede hvidløg og sauter i 1-2 minutter, rør ofte så det ikke brænder på.
Pisk melet i og kog i ca. 1 minut for at lave en roux.
Tilsæt gradvist piskefløden under konstant omrøring for at undgå klumper.
Bring blandingen i kog og skru derefter ned for varmen.
Rør parmesanost, salt, peber og italiensk krydderi i.
Kog, indtil osten er helt smeltet, og saucen er glat, ca. 3-4 min.
Smag til og juster krydderierne efter behov.
Tag gryden af varmen og pynt med frisk persille, hvis det ønskes.
Serveres varm over pasta, grønsager, kylling eller som dip til brødstænger.

 
Tid: 10 min | Samlet tid: 15 min. 180 kcal pr. portion (ca. 2 spsk.) | Portioner: 8

 
INFO
Roux er en blanding af hvedemel og fedtstof, der opvarmes og bruges til jævning.
Den jævner en sauce, nuancerer smagen og farver evt. retten.
En roux er begyndelsen til en opbagt sauce.
En klassisk roux foreskriver lige dele mel og smør eller klaret smør.

 


 

Opdateret: 17/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙