
# Ingredienser
2 spsk smør
3 fed hvidløg, hakket
2 spsk hvedemel
1½ kop piskefløde
½ kop revet
parmesanost
½ tsk salt (smag til)
¼ tsk sort peber
1 tsk italiensk
krydderi
2 spsk hakket frisk
persille (valgfrit, til pynt)
* Tilberedning
Smelt smørret i en
mellemstor gryde ved middel varme.
Tilsæt det hakkede
hvidløg og sauter i 1-2 minutter, rør ofte så det ikke brænder på.
Pisk melet i og kog i
ca. 1 minut for at lave en roux.
Tilsæt gradvist
piskefløden under konstant omrøring for at undgå klumper.
Bring blandingen i kog
og skru derefter ned for varmen.
Rør parmesanost, salt,
peber og italiensk krydderi i.
Kog, indtil osten er
helt smeltet, og saucen er glat, ca. 3-4 min.
Smag til og juster
krydderierne efter behov.
Tag gryden af varmen
og pynt med frisk persille, hvis det ønskes.
Serveres varm over
pasta, grønsager, kylling eller som dip
til brødstænger.
Tid: 10 min | Samlet
tid: 15 min. 180 kcal pr. portion (ca. 2 spsk.) | Portioner: 8
INFO
Roux er en blanding af hvedemel og fedtstof, der opvarmes og
bruges til jævning.
Den jævner en sauce, nuancerer smagen og farver evt. retten.
En roux er begyndelsen til en opbagt sauce.
En klassisk roux foreskriver lige dele mel og smør eller
klaret smør.
Opdateret: 17/12/2025