
Tid: 10 min. Samlet tid: 35-40 min. 120 kcal pr. portion. 4-6 Portioner
# Ingredienser
3 spsk smør, smeltet
3 spsk honning
2 fed hvidløg, hakket
700 g gulerødder,
skrællede og skåret i stave (eller brug babygulerødder)
1 tsk friske
timianblade (valgfrit)
Salt og peber efter
smag
Frisk persille, hakket
(til pynt)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200
°C.
Beklæd en bageplade
med bagepapir eller smør den let.
Læg de skrællede og
skårne gulerødder i et enkelt lag på bagepladen.
I en lille skål piskes
det smeltede smør, honning, hakket hvidløg,
timian (hvis du bruger
det), salt og peber sammen.
Dryp
honning-hvidløgssmørblandingen over gulerødderne.
Vend gulerødderne
forsigtigt for at panere dem jævnt.
Steg i den forvarmede
ovn i 25-30 min, til de er møre og let karamelliserede.
Vend dem halvvejs
gennem tilberedningen.
Tag gulerødderne ud af
ovnen, og drys med frisk persille inden servering.
Server dem varme.
Opdateret: 29/11/2025