Honning-hvidløgsristede gulerødder

Honning-hvidløgsristede gulerødder

 

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 35-40 min. 120 kcal pr. portion. 4-6 Portioner

 
# Ingredienser
3 spsk smør, smeltet
3 spsk honning
2 fed hvidløg, hakket
700 g gulerødder, skrællede og skåret i stave (eller brug babygulerødder)
1 tsk friske timianblade (valgfrit)
Salt og peber efter smag
Frisk persille, hakket (til pynt)

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir eller smør den let.
Læg de skrællede og skårne gulerødder i et enkelt lag på bagepladen.
I en lille skål piskes det smeltede smør, honning, hakket hvidløg,
timian (hvis du bruger det), salt og peber sammen.
Dryp honning-hvidløgssmørblandingen over gulerødderne.
Vend gulerødderne forsigtigt for at panere dem jævnt.
Steg i den forvarmede ovn i 25-30 min, til de er møre og let karamelliserede.
Vend dem halvvejs gennem tilberedningen.
Tag gulerødderne ud af ovnen, og drys med frisk persille inden servering.
Server dem varme.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙