Havesalat

Havesalat 

 
Tid: 15 min. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
1 salathoved
1 bdt radiser
¼-½ lille blomkålshoved
1 bdt brøndkarse eller
1 lag kørvel

 
MARINADE:
5 spsk olie
1-1½ spsk rødvinseddike
salt, friskkværnet peber
¼-½ tsk dijonsennep.

 
* Tilberedning
Skyl salaten. Slyng den fri for vand.
Riv bladene i mindre stykker. Skær radiserne i skiver.
Del den skyllede blomkål i små buketter.
Bland alt i en stor skål.
Skyl brøndkarsen og sæt den i små buketter langs kanten.

 
MARINADE:
Pisk marinaden sammen. Smag den godt til.

 
SERVERING:
Hæld marinaden over salaten i serveringsøjeblikket.
Bland salaten godt. Server den straks.

 
VARIATIONER:
1. Udskift blomkål, radiser og brøndkarse med
tomatbåde, agurketerninger og finklippet purløg.

 
2. Erstat hovedsalat med kinesisk kål.
Udskift radiser med tomater.

 
3. Udskift grønsagerne med strimler af grøn eller rød peberfrugt.

 
VARIATION AF MARINADEN:
Udskift sennep med ½-1 fed knust hvidløg.

 
Tilsæt yderligere marinaden ca. 25 g danablu ost.
Mos osten gennem en finmasket sigte og
pisk den i den hvidløgskrydrede olie-eddikemarinade.

 
TIPS:
Glem ikke at almindelig grøn hovedsalat kan serveres uden
tilsætning af andre grønsager, blot med en velkrydret dressing.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙