Halloumi ost i airfryer

Halloumi ost i airfryer

 

 
Tid: 5 min. Total tid: 15 min. 2 portioner. 250 kcal pr. portion

 
# Ingredienser
225 g blok halloumi
1 spsk olie
1 tsk tørret oregano
½ tsk hvidløgspulver
Salt og peber efter smag
Friske citronbåde (valgfrit, til servering)

 
* Tilberedning
Forvarm airfryeren til 190 °C.
Skær halloumi i 1,2 cm tykke skiver.
Bland olie, oregano, hvidløgspulver, salt og peber i en lille skål.
Pensl begge sider af halloumi-skiverne med olieblandingen.
Placer halloumi-skiverne i et enkelt lag i airfryer-kurven, og
sørg for at de ikke overlapper hinanden.
Steg i 8-10 min, vend dem halvvejs igennem, indtil halloumi
er gyldenbrun og sprød.
Tag ud af airfryeren og server straks, med citronbåde.

Halloumi

Halloumi eller haloumi er en ost, der stammer fra Cypern. Den er traditionelt lavet af en blanding af gedemælk og fåremælk, og nu, på grund af mangel, indeholder den i stigende grad komælk eller mælk fra andre dyr såsom bøfler og kameler. Dens tekstur beskrives som "knirkende".

God erstatninger for halloumi er grillost (en type halloumi) eller mozzarella.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙