
Tid: 5 min. Total tid: 15 min. 2 portioner. 250 kcal pr. portion
# Ingredienser
225 g blok halloumi
1 spsk olie
1 tsk tørret oregano
½ tsk hvidløgspulver
Salt og peber efter
smag
Friske citronbåde
(valgfrit, til servering)
* Tilberedning
Forvarm airfryeren til
190 °C.
Skær halloumi i 1,2 cm
tykke skiver.
Bland olie, oregano,
hvidløgspulver, salt og peber i en lille skål.
Pensl begge sider af
halloumi-skiverne med olieblandingen.
Placer
halloumi-skiverne i et enkelt lag i airfryer-kurven, og
sørg for at de ikke
overlapper hinanden.
Steg i 8-10 min, vend
dem halvvejs igennem, indtil halloumi
er gyldenbrun og
sprød.
Tag ud af airfryeren
og server straks, med citronbåde.
Halloumi
Halloumi eller haloumi er en ost, der stammer fra Cypern.
Den er traditionelt lavet af en blanding af gedemælk og fåremælk, og nu, på
grund af mangel, indeholder den i stigende grad komælk eller mælk fra andre dyr
såsom bøfler og kameler. Dens tekstur beskrives som "knirkende".
God erstatninger for halloumi er grillost (en type halloumi) eller mozzarella.
Opdateret: 28/11/2025