Gulerødder med timian

Gulerødder med timian

 
Tid: 10 min. I alt: 40 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
¾ kg gulerødder
3 skalotteløg
25 g smør
1 kvist timian
ca. 2 dl bouillon

 
* Tilberedning
Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
Hak løgene fint. Damp dem klare i smør uden at brune.
Rib timianbladene af stilkene. Bland dem med løgene sammen med gulerødderne.
Tilsæt bouillon. Damp gulerødderne møre under låg, 20-25 min.

 
SERVERING:
Anret gulerødderne med væden ved.
Server dem til hamburgerryg, skinke og farsretter.

 
VARIATIONER:
Udskift timian med basilikum, løvstikke, kørvel eller estragon.

 
GULERØDDER MED KARRY:

# Ingredienser
2 bdt nye gulerødder eller ½-¾ kg gamle
25 g smør
½-1 tsk karry
1½-2 dl bouillon
hakket persille.

 
* Tilberedning
Gør gulerødderne i stand. Nye gulerødder skal være hele.
Gamle gulerødder skæres i skiver.
Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt gulerødderne.
Drys karry over, og bland det hele godt.
Lad gulerødderne snurre et par minutter, inden bouillon tilsættes.
Damp gulerødderne møre under låg.
Drys hakket persille over ved anretningen. Serveres som tilbehør.

 
TIPS:
Gulerødder kan fås det meste af året, og dybfrysning er ikke særlig aktuelt.
Gulerødder er heller ikke særlig velegnet.
De skæres i terninger eller skiver. Blancheres 2 min.
Holdbarhed 12 mdr. Kogetid ved optøning ca. 10 min.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙