
Denne salat er velegnet som eneste tilbehør til de fleste stegte retter af kød, fisk og fjerkræ.
Tid: 25 min. I alt 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
½ kg kogte, kolde, små pillekartofler
1 pose dybfrosne majs med peberfrugt, ca. 250 g
3 tomater
1 grøn peberfrugt
1 salathoved evt. escarole eller iceberg
MARINADE:
5-6 spsk olie
ca. 2 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber
evt. ½-1 fed knust hvidløg.
* Tilberedning
Skær kartoflerne i skiver. Kog majs 5 minutter.
Hæld dem til afdrypning i en sigte.
Skær tomaterne i både. Skær peberfrugten i strimler.
Pisk marinaden sammen og smag den til.
Læg alle grønsagerne i en salatskål. Hæld marinaden over.
Bland det godt og lad det trække 10-15 min.
Skyl salathovedet. Slyng det fri for vand. Skær det i mindre
stykker.
Læg det, hvis det er muligt, i en plastpose i køleskabet 10
min.
SERVERING:
Bland den grønne salat i salaten i serveringsøjeblikket.
Bland salaten godt og server.
VARIATION AF SALATEN:
GARTNERENS KARTOFFELSALAT:
# Ingredienser
½ kg kartofler
3 tomater
1 porre
1 bundt hakket persille
ca. ½ icebergsalat eller anden grøn salat.
Marinade:
5-6 spsk olie
1½-2 spsk vineddike
2 tsk koncentreret tomatpuré
salt, friskkværnet peber.
* Tilberedning
Skær kartofler i skiver. Tomater i både, porre i meget tynde
skiver.
Hak persillen. Pisk marinaden sammen. Bland den med
grønsagerne.
Gør salaten i stand. Snit den i mindre stykker.
Bland den i salaten i serveringsøjeblikket.
TIPS:
Escarole er en salattype med let krøllede blade, men løs i
hovedet som hovedsalat.
Gøres i stand som anden salat. Snittes ikke for fint.
Har en meget svag og pikant let bittersmag.
Fås af og til, men er ikke så udbredt som de andre
salattyper.
Opdateret: 14/09/2025