
#
500 g broccoli
2 dl creme fraiche
2 tsk Maizena
3 æg
salt, peber
2 spsk reven parmesanost.
*
Skyl broccolien. Skræl evt. den nederste del af stilken,
hvis den er træet.
Del store stilke broccoli på langs.
Kog kålen i velsaltet vand 5-10 min. afhængig af tykkelsen.
Den skal være knap mør. Hæld den til afdrypning i en sigte.
Pisk creme fraiche, Maizena og æg sammen med salt og peber.
Læg kålen i et velsmurt ovnfast fad. Fordel æggemassen over.
Drys med parmesanost. Gratiner retten i ovnen ved 225°C i 10-15
min.
Serveres som forret, frokostret eller som tilbehør.
Rosenkål og julesalat kan gratineres på samme måde.
Hvidvinsdampet broccoli
#
500 g broccoli
1 spsk olie
2 dl tør hvidvin
1-2 fed knust hvidløg
salt, peber.
*
Gør broccolien i stand som beskrevet i foregående opskrift.
Skær den i mindre stykker.
Vend den i varm olie, inden vin, hvidløg, salt og peber
tilsættes.
Damp kålen 5-6 min. Anret den på et varmt fad.
Kog lagen ind. Tilsæt 25 g koldt smør under piskning.
Hæld saucen over. Serveres som tilbehør til kød og fisk.
Opdateret: 19/11/2025