# Ingredienser
¾-1 kg frisk spinat eller tilsvarende mængde frossen helbladet
30 g smør
salt, friskkværnet peber
ca. 1 dl fløde / piskefløde.
* Tilberedning
Nip frisk spinat for grove stilke. Skyl den i flere hold
koldt vand.
Ryst spinatbladene fri for vand.
Damp dem i en tykbundet gryde, med det vand der hænger ved,
til spinaten er faldet sammen. Tag den op. Afkøl den lidt i
en sigte.
Knug resten af væden fra med hænderne.
Hak spinaten groft med en kniv.
Optøet helbladet spinat skal blot knuges fri for vand.
Smelt smørret og tilsæt spinaten, krydderier og fløde.
Kog uden låg i ca. 5 min. Rør af og til.
Server spinaten som tilbehør til skinke, hamburgerryg,
frikadeller,
stegt eller røget fisk, diverse kød- og æggeretter, fx som
fyld i en omelet.
Riv evt. muskatnød over spinaten i serveringsøjeblikket
eller
sæt muskatrivejern og muskatnød på bordet, så hver enkelt
selv kan rive.
Braiseret spinat
Gør spinaten i stand som beskrevet i foregående opskrift.
Brun ca. 25 g smør per kilo spinat i en tykbundet gryde.
Tilsæt spinaten og braiser den ca. 3 min under omrøring.
Tilsæt salt og peber under stegningen.
Server spinaten som tilbehør eller som fyld i omelet eller
udhulede tomater.
Opdateret: 29/10/2025