Bønnesalat

Bønnesalat


20 min. I alt 1 time. 4-6 portioner

 
# Ingredienser
350 g friske grønne bønner eller tilsvarende mængde dybfrosne eller fra dåse.
1 hårdkogt æg
1 spsk hakket persille eller sar
MARINADE:
1 dl olie
1½ spsk citronsaft eller vineddike
salt, friskkværnet peber
1 fed knust hvidløg.

 
* Tilberedning
Nip og skyl friske bønner. Kog dem møre i saltet vand.
Hæld dem til afdrypning i en sigte.
Dybfrosne bønner skal også koges, men knapt så længe som friske.
Dåsebønner hældes blot til afdrypning. Læg bønnerne i en skål.
Pisk marinaden sammen og smag den godt til.
Den skal være ret krydret for at give smag nok til bønnerne.
Hæld den over bønnerne og bland salaten godt.
Lad salaten trække mindst ½ time.
Drys hakket hårdkogt æg, hakket persille over ved anretningen.

 
SERVERING:
Bønnesalat kan serveres som en del af en hors d'oeuvre
med sprød flute til.
Serveres også som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

 
VARIATIONER AF BØNNESALAT:

 
VOKSBØNNE-SALAT:
Lav salaten om sommeren med gule voksbønner i stedet
for grønne bønner og pynt med tomatbåde i stedet for æg.

 
GRETES SALAT:
Bland lige dele grønne bønner, skiver af kogte, kolde kartofler
og terninger af kogt rodselleri i olie/vineddikemarinade
krydret godt med fransk sennep.
Denne salat er især god til skinke og hamburgerryg.

 
BØNNESALAT MED RÅ CHAMPIGNON:
Bland 300 g kogte, kolde grønne bønner med skiver af
150 g rå champignon.
Bland salaten med olie/vineddike-marinade eller tomatmarinade.

 
VARIATION AF MARINADE:

 
TOMATMARINADE
4 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 spsk koncentreret tomatpuré
salt, friskkværnet peber.

 
Pisk alle ingredienserne sammen og smag marinaden til.
Skal evt. fortyndes med mere olie eller 1 spsk vand.

 
TIPS:
Hæld marinaden over de kogte bønner mens de endnu er lune,
så suger de marinaden bedre.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙