Brasede kartofler - 3 variationer

Brasede kartofler - 3 variationer 

 
Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4-6 portioner. Ens for alle tre retter.

 
BRASEDE KARTOFLER:

 
# Ingredienser
¾ kg små kogte, kolde pillekartofler
40 g smør
2 spsk olie
salt, friskkværnet peber
hakket persille.

 
* Tilberedning
Skær de kogte kartofler i skiver. 
Steg dem i gyldent fedtstof, ved ret kraftig varme, indtil de er let brune og sprøde. 
Drys salt og peber over.

 
SERVERING: 
Drys hakket persille over kartoflerne ved anretningen.

 
PROVENCE-KARTOFLER

 
# Ingredienser
1 kg kogte, kolde aspargeskartofler
30 g smør
2 spsk olie
½-1 tsk tørret basilikum
1-2 fed knust hvidløg
salt, peber
hakket kørvel eller persille


* Tilberedning
Rist de hele pillede kartofler i gyldent fedtstof ved ret kraftig varme.
Drys basilikum, knust hvidløg, salt og peber over under stegningen.

 
SERVERING:
Anret kartoflerne og drys hakket persille eller kørvel over ved an­retningen.

 
BALKAN-KARTOFLER

 
# Ingredienser
¾ kg små kogte, kolde pillekartofler
ca. 4 spsk olie
2 spsk citronsaft
½ tsk tørret oregano
salt, friskkværnet peber

 
TILBEHØR:
Citronbåde.

 
* Tilberedning
Skær kartoflerne i skiver. Pisk olie og citronsaft sammen med oregano, salt og peber.
Hæld marinaden over kartoflerne og lad dem trække heri ½ time.
Varm en tykbundet pande op.
Steg kartoflerne med marinaden indtil de er gyldne. Vend dem ofte.

 
SERVERING:
Anret kartoflerne og læg citronbåde ved siden af. Dryp kartoflerne med citronsaft inden de spises. Disse kartofler er især velegnede til stegt fisk.

 
TIPS:
Til alle former for brasede kartofler er små, faste pillekartofler de mest velegnede.
De skal være helt kolde, inden de skæres i skiver og ristes.
Kartofler suger ikke altid lige meget fedtstof, så det kan blive nødvendigt at tilsætte mere eller mindre end angivet.
Rist altid kartoflerne ved kraftig varme.
Brasede kartofler kan krydres med andre krydderier under stegning.
Ligeledes kan det grønne drys varieres efter hvad kartoflerne skal serveres til

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙