Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4-6 portioner. Ens for alle tre retter.
BRASEDE KARTOFLER:
# Ingredienser
¾ kg små kogte, kolde pillekartofler
40 g smør
2 spsk olie
salt, friskkværnet peber
hakket persille.
* Tilberedning
Skær de kogte kartofler i skiver.
Steg dem i gyldent
fedtstof, ved ret kraftig varme, indtil de er let brune og sprøde.
Drys salt og
peber over.
SERVERING:
Drys hakket persille over kartoflerne ved
anretningen.
PROVENCE-KARTOFLER
# Ingredienser
1 kg kogte, kolde aspargeskartofler
30 g smør
2 spsk olie
½-1 tsk tørret basilikum
1-2 fed knust hvidløg
salt, peber
hakket kørvel eller persille
* Tilberedning
Rist de hele pillede kartofler i gyldent fedtstof ved ret
kraftig varme.
Drys basilikum, knust hvidløg, salt og peber over under
stegningen.
SERVERING:
Anret kartoflerne og drys hakket persille eller kørvel over
ved anretningen.
BALKAN-KARTOFLER
# Ingredienser
¾ kg små kogte, kolde pillekartofler
ca. 4 spsk olie
2 spsk citronsaft
½ tsk tørret oregano
salt, friskkværnet peber
TILBEHØR:
Citronbåde.
* Tilberedning
Skær kartoflerne i skiver. Pisk olie og citronsaft sammen
med oregano, salt og peber.
Hæld marinaden over kartoflerne og lad dem trække heri ½
time.
Varm en tykbundet pande op.
Steg kartoflerne med marinaden indtil de er gyldne. Vend dem
ofte.
SERVERING:
Anret kartoflerne og læg citronbåde ved siden af. Dryp
kartoflerne med citronsaft inden de spises. Disse kartofler er især velegnede
til stegt fisk.
TIPS:
Til alle former for brasede kartofler er små, faste
pillekartofler de mest velegnede.
De skal være helt kolde, inden de skæres i skiver og ristes.
Kartofler suger ikke altid lige meget fedtstof, så det kan
blive nødvendigt at tilsætte mere eller mindre end angivet.
Rist altid kartoflerne ved kraftig varme.
Brasede kartofler kan krydres med andre krydderier under
stegning.
Ligeledes kan det grønne drys varieres efter hvad
kartoflerne skal serveres til
Opdateret: 14/09/2025