Bløde løg

Bløde løg 


Nyd disse fyldige, smøragtige og velsmagende smeltende løg som en

trøstende tilføjelse til ethvert måltid!

Server som tilbehør til stegt kød, grillede grønsager eller sprødt brød.

Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 1 time. Portioner: 4

 
# Ingredienser
2 spsk olie
1 tsk salt gerne kosher
2 kviste frisk timian
4 store gule løg, skrællede og halverede på tværs
4 spsk smør, smeltet
½ tsk friskkværnet sort peber
½ kop kyllinge- eller grønsagsbouillon
2 spsk balsamicoeddike

 
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 °C.
Arranger de halverede løg med den skårne side opad i et ovnfast fad.
Bland det smeltede smør og olie i en lille skål.
Dryp blandingen over løgene. Drys med salt og peber.
Sæt fadet i den forvarmede ovn og steg i 25-30 min, eller
indtil løgene begynder at karamellisere og blive gyldenbrune.
Hæld forsigtigt kyllinge- eller grønsagsbouillonen og balsamicoeddiken i fadet.
Tilsæt de friske timiankviste for ekstra smag.
Sæt fadet tilbage i ovnen og steg i yderligere 25-30 min, og
pensl løgene af og til med væsken fra fadet.
Løgene skal blive møre og udvikle en fyldig, karamelliseret tekstur.

 
Servering:
Fjern timiankvistene og læg løgene på et serveringsfad.
Dryp med den resterende sauce fra stegepanden.

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙