Nyd disse fyldige, smøragtige og velsmagende smeltende løg som en
trøstende tilføjelse til ethvert måltid!
Server som tilbehør til stegt kød, grillede grønsager eller sprødt brød.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 1 time. Portioner: 4
# Ingredienser
2 spsk olie
1 tsk salt gerne
kosher
2 kviste frisk timian
4 store gule løg,
skrællede og halverede på tværs
4 spsk smør, smeltet
½ tsk friskkværnet
sort peber
½ kop kyllinge- eller
grønsagsbouillon
2 spsk balsamicoeddike
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 200
°C.
Arranger de halverede
løg med den skårne side opad i et ovnfast fad.
Bland det smeltede
smør og olie i en lille skål.
Dryp blandingen over
løgene. Drys med salt og peber.
Sæt fadet i den
forvarmede ovn og steg i 25-30 min, eller
indtil løgene begynder
at karamellisere og blive gyldenbrune.
Hæld forsigtigt
kyllinge- eller grønsagsbouillonen og balsamicoeddiken i fadet.
Tilsæt de friske
timiankviste for ekstra smag.
Sæt fadet tilbage i
ovnen og steg i yderligere 25-30 min, og
pensl løgene af og til
med væsken fra fadet.
Løgene skal blive møre
og udvikle en fyldig, karamelliseret tekstur.
Servering:
Fjern timiankvistene
og læg løgene på et serveringsfad.
Dryp med den
resterende sauce fra stegepanden.
Opdateret: 29/11/2025