Mexicanske majsfritter

Mexicanske majsfritter 

 

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 25 min. 110 kcal. portion. 12 fritter.

 
# Ingredienser
½ kop hvedemel
¼ kop majsmel
¼ kop revet parmesanost
¼ kop smuldret cotijaost eller parmesanost
2 kopper majskerner (friske, dåse eller frosne, optøede)
2 forårsløg, finthakkede
2 store æg, letpiskede
¼ kop mælk
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk røget paprika
½ tsk chilipulver
Salt og peber efter smag
2 spsk hakket frisk koriander
2-3 spsk vegetabilsk olie

 
Til pynt:
Smuldret ost
Frisk koriander
Limebåde
Mexicansk crema eller creme fraiche
Tajín-krydderi

 
* Tilberedning
I en stor skål blandes majskerner, mel, majsmel, parmesanost, cotijaost,
forårsløg, hvidløgspulver, røget paprika, chilipulver, koriander, salt og peber.
Tilsæt æg og mælk til blandingen og rør, indtil det er godt blandet.
Dejen skal være tyk, men let at få med.
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Kom skefulde dej i stegepanden og tryk dem let flade med bagsiden af en ske.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Tag dem af stegepanden og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Arranger fritterne på en serveringsplade.
Top med smuldret ost, en smule cremefraiche og et drys Tajín-krydderi.
Pynt med frisk koriander og server med limebåde til at presse over fritterne.

 
INFO
Cotija-ost er en traditionel mexicansk hård ost, fremstillet af komælk og
berømt for sin fyldige, salte smag og smuldrende konsistens.
Den kaldes ofte “Mexicos parmesanost”, fordi den giver retter et krydret præg.

 
Tajín Clásico, ofte omtalt som blot Tajín, er en mexicansk krydderiblanding,
der overvejende består af lime, chilipeber og salt. Det bruges i forskellige retter.
Alternativ: sriracha

 


 

Opdateret: 29/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙