
En dejlig og nem zucchini-dildgryde, der er perfekt til familiemåltider.
# Ingredienser
2 mellemstore zucchini i skiver (squash) (ca. 11 dl)
1 mellemstort hakket løg
5 dl revet cheddarost
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl rasp
2 store æg
2 spsk hakket frisk dild (eller 1 spsk. tørret dild)
1 tsk hvidløgspulver
Salt og peber efter smag
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 175 °C.
Smør et ildfast fad på 23x33 cm med bagespray eller smør.
2. Bland de skivede zucchini, det hakkede løg, den revne
cheddarost,
creme fraiche, rasp, æg, dild, hvidløgspulver, salt og peber
i en stor skål.
Bland godt, indtil alle ingredienser er jævnt blandet.
3. Hæld blandingen i det forberedte ildfaste fad, og fordel
det jævnt.
4. Bag i den forvarmede ovn i 30-35 minutter, eller
indtil toppen er gyldenbrun, og fadet er fast.
5. Tag fadet ud af ovnen, og lad det køle af i 5-10 min, før
det serveres.
TIPS
• For en sundere mulighed kan du erstatte halvdelen af
cheddarosten
med en fedtfattig ost eller bruge fuldkornsrasp.
• Tilsæt kogt hakket kalkun eller pølse for ekstra protein
og smag.
Opdateret: 01/12/2025