Tid: 50 min. I alt: 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
4 skiver oksemørbrad, ca. 3-4 cm tykke
4 spækstrimler i samme bredde som
bøfferne er høje
olie
salt, friskkværnet peber
75 g smør
BEARNAISESAUCE:
5 æggeblommer
2-3 spsk bearnaiseessens
2-3 spsk god bouillon
200 g smør
salt, hvid peber
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel eller karse
½-1 tsk tørret estragon eller 1 spsk frisk.
TILBEHØR:
Pommes frites
Ærter med artiskokbunde
Bearnaisesauce.
* Tilberedning
Få slagteren til at udskære bøfferne, bank dem let med
hånden
og ombind hver bøf med en spækstrimmel.
Gnid en tykbundet pande med olie og varm den op.
Aftør bøfferne med papir fra køkkenrullen.
Vend bøfferne hastigt på den glohede pande og tag dem af
panden.
Aftør panden med papir fra køkkenrullen.
Brun smørret og steg bøfferne 2½-4 min. på hver side,
afhængigt af tykkelse og hvor rødt man ønsker kødet.
Drys salt og peber på under stegningen.
Klip bomuldssnoren over og fjern spækket lige inden bøfferne
er færdige.
Hold dem mellem to grydeskeer og tril dem en omgang i
smørret.
SERVERING:
Anret tournedoserne på et varmt fad og hæld stegesmørret
over.
Server dem straks med pommes frites, ærter og bearnaisesauce.
BEARNAISESAUCE:
Saucen tilberedes over vandbad, dvs. en skål sættes oven i
en kasserolle med kogende vand.
Vandet skal hele tiden være omkring 70°C.
Pisk æggeblommerne sammen med
1 spsk bearnaiseessens og lidt bouillon.
Smelt smørret og lad det svale lidt.
Tag skålen af varmen, når æggeblommerne er tyktflydende.
Tilsæt smørret lidt efter lidt.
I begyndelsen kun 1 spsk ad gangen, senere mere.
Pas på ikke at få bundfaldet fra smørret med.
Det sidste »klare« smør må skummes af med en ske.
Sæt skålen tilbage i vandbadet og pisk hele tiden til
saucen lyder hul og tyktflydende.
Smag saucen til med mere bearnaiseessens, salt, peber og
hakket kryddergrønt.
Hæld saucen op i en varm saucekande, ellers vil den skille.
ÆRTER MED ARTISKOKBUNDE:
1 pakke fine dybfrosne ærter
1 ds artiskokbunde
25 g smør.
* Tilberedning
Varm ærterne med smørret.
Hæld væden fra artiskokbundene og
varm dem sammen med ærterne. Server straks.
TIPS:
Spækket, som endelig må være fersk, bevirker,
at bøfferne holder formen og ikke bliver tørre under
stegningen. Oksemørbrad er uden synligt fedt.
Opdateret: 14/09/2025