
Tid: 10 min. Samlet tid: 25 min. 4 portioner. Kcal: 450 kcal pr. portion
# Ingredienser
2,4 dl langkornede
hvide ris
2 spsk olie
½ løg, hakket
1 peberfrugt, hakket
450 g hakket oksekød
1 pakke tacokrydderi
1,2 dl vand
1,2 dl salsa
1,2 dl revet cheddar ost
1,2 dl queso ostedip
1,2 dl hakket
koriander (valgfrit, til pynt)
limebåde (til
servering)
* Tilberedning
Kog risene i henhold
til anvisningerne på pakken og sæt dem til side.
Varm olie op i en stor
stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og
peberfrugt, og steg i 3-4 min, indtil de er bløde.
Tilsæt det hakkede
oksekød, og steg det, indtil det er brunet.
Bræk det fra hinanden
med en ske. Rør tacokrydderi, vand og salsa i.
Lad det simre i 5
minutter, indtil blandingen tykner.
Bland de kogte ris med
oksekødsblandingen i en separat skål, og rør,
indtil det er godt
blandet.
Top ris- og
oksekødsblandingen med revet cheddarost og queso-dip.
Rør, indtil osten er
smeltet og cremet.
Pynt med frisk
koriander og server med limebåde.
INFO
Chile con queso, undertiden blot kaldet queso, er en forret
eller tilbehør af smeltet ost og chilipeber, der typisk serveres på
Tex-Mex-restauranter som dip til tortillachips. Den kan også tilsættes andre
retter såsom tacos.
Queso ostedip
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
3 dl sødmælk
200 g cheddar
150 g flødeost naturel
2 spsk syltelage fra
syltede jalapenos
salt
Topping (bruges ikke i
denne lækre opskrift)
100 g cherrytomater
1 håndfulde frisk
koriander
2 spsk syltede
jalapenos
Forslag til tilbehør
(bruges ikke i denne lækre opskrift)
5 stilke bladselleri
4 skoleagurker
1 hjertesalater
tortillachips
* Tilberedning af Queso
dip
Smelt smørret i en
gryde, og pisk melet i.
Tilsæt mælken lidt ad
gangen, og pisk, til saucen tykner.
Rør jævnligt i saucen,
og lad den simre over lav varme.
Riv osten, og pisk den
i saucen sammen med flødeosten.
Smag til med syltelage
fra jalapenos og salt.
Lad queso simre i 6-8
min og rør jævnligt, så den ikke brænder på.
Opdateret: 17/12/2025