Taco ris med queso

Taco ris med queso

 
Tid: 10 min. Samlet tid: 25 min. 4 portioner. Kcal: 450 kcal pr. portion

 
# Ingredienser
2,4 dl langkornede hvide ris
2 spsk olie
½ løg, hakket
1 peberfrugt, hakket
450 g hakket oksekød
1 pakke tacokrydderi
1,2 dl vand
1,2 dl salsa
1,2 dl revet cheddar ost
1,2 dl queso ostedip
1,2 dl hakket koriander (valgfrit, til pynt)
limebåde (til servering)

 
* Tilberedning
Kog risene i henhold til anvisningerne på pakken og sæt dem til side.
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 3-4 min, indtil de er bløde.
Tilsæt det hakkede oksekød, og steg det, indtil det er brunet.
Bræk det fra hinanden med en ske. Rør tacokrydderi, vand og salsa i.
Lad det simre i 5 minutter, indtil blandingen tykner.
Bland de kogte ris med oksekødsblandingen i en separat skål, og rør,
indtil det er godt blandet.
Top ris- og oksekødsblandingen med revet cheddarost og queso-dip.
Rør, indtil osten er smeltet og cremet.
Pynt med frisk koriander og server med limebåde.

 
INFO
Chile con queso, undertiden blot kaldet queso, er en forret eller tilbehør af smeltet ost og chilipeber, der typisk serveres på Tex-Mex-restauranter som dip til tortillachips. Den kan også tilsættes andre retter såsom tacos.

 
Queso ostedip
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
3 dl sødmælk
200 g cheddar
150 g flødeost naturel
2 spsk syltelage fra syltede jalapenos
salt
 
Topping (bruges ikke i denne lækre opskrift)
100 g cherrytomater
1 håndfulde frisk koriander
2 spsk syltede jalapenos
Forslag til tilbehør (bruges ikke i denne lækre opskrift)
5 stilke bladselleri
4 skoleagurker
1 hjertesalater
tortillachips

 
* Tilberedning af Queso dip
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, og pisk, til saucen tykner.
Rør jævnligt i saucen, og lad den simre over lav varme.
Riv osten, og pisk den i saucen sammen med flødeosten.
Smag til med syltelage fra jalapenos og salt.
Lad queso simre i 6-8 min og rør jævnligt, så den ikke brænder på.

 


 

Opdateret: 17/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙