Svinekød Ungarn

Svinekød Ungarn 

 
Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 tynde skiver svinekød af skinke eller svinekam
2 spsk mel
salt, peber
30 g smør
SAUCE:
25 g smør
½ dl finhakket løg
75 g finhakket røget skinke
2-3 spsk tomatpure
1 spsk mild paprika
1 spsk mel
4-5 dl bouillon
1½ spsk kørvel
2 spsk hakket persille
1 fed knust hvidløg
1-2 dl creme fraiche
salt, friskkværnet peber
TILBEHØR:
Ris med ærter, grøn salat.

 
* Tilberedning
Begynd med at lave saucen.
Svits finhakket løg i smør indtil de er let gyldne og klare.
Tilsæt skinke og paprika, og lad det svitse lidt med.
Drys melet over og afbag saucen med bouillon.
Pisk indtil saucen er klumpfri.
Tilsæt tomatpure, finhakket hvidløg, kørvel, salt og peber.
Lad saucen småkoge 2 min.
Tilsæt hakket persille og creme fraiche. Smag saucen til.

 
Tilbered kødet, mens saucen koger.
Bank kødet lidt ud med håndroden.
Vend det i mel krydret med salt og paprika.
Brun det i smør på begge sider, og
læg det i et velsmurt ildfast fad.
Hæld saucen over og dæk fadet med låg eller folie.
Stil fadet på ovnristen midt i ovnen ved
225°C i 20-30 min, afhængig af tykkelsen

 
SERVERING:
Retten serveres i det ildfaste fad.
Løse ris med ærter og blandet grøn salat serveres til.

 
RIS MED ÆRTER:
Kog en portion løse ris som angivet på pakningen og
i den mængde som plejer at passe til Deres familie.
Når risene er møre tilsættes 1 pakke fine, dybfrosne ærter,
25 g smør og ½ tsk tørret merian.
Varm risene igennem og server dem til retten.

 
VARIATION AF RETTEN:
FLAMSK SVINEKØD:
8 tynde skiver skinkeinderlår eller koteletter, mel, salt, peber,
30 g smør/margarine, 1 gulerod, 1 stort løg, visk af:
3 kviste persille, 1 laurbærblad, 1 stor kvist timian.
Ca. 2 dl pilsner øl, 2 dl bouillon, 1 spsk mel.
Kødskiverne vendes i mel krydret godt med salt og peber.
De brunes i smør/margarine. De lægges i et ovnfast fad.
Guleroden skæres i små terninger. Løget i tynde ringe.
Begge dele svitses let. Kryddervisken lægges i fadet.
Panden koges af med bouillon og øl.
Melet røres til en jævning og piskes i saucen.
Saucen hældes over kødet.
Fadet dækkes med låg og stilles i ovnen ved 225°C i 20-30 min.
Retten serveres med kartoffelmos.

 


 

Opdateret: 17/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙