
Tid: 30 min. I alt: 2 timer. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg svinekam eller nakkekam
1 fed hvidløg
salt, peber
1 tsk paprika
2 store løg
2-3 gulerødder
5-6 store kartofler
1 kvist timian
4-5 dl bouillon
hakket persille
* Tilberedning
Skær nogle små lommer mellem fedtet og kødet.
Pil hvidløget og del det i 4 stykker på langs.
Stik hvidløgsstykkerne ind i de små lommer.
Gnid kødet med en blanding af paprika, salt og friskkværnet
peber.
Læg kødet i en ikke for stor dyb bradepande eller et ildfast
fad.
Sæt fadet i ovnen ved 225°C indtil kødet er brunt, ca. 20 min.
Gør grønsagerne i stand, mens kødet bruner.
Skær løg, gulerødder og kartofler i tynde skiver.
Del timian i små kviste.
Tag fadet ud af ovnen og læg kødet på en tallerken.
Hæld fedtet fra fadet.
Læg urterne lagvis i bradepande/fad og
drys salt og peber mellem lagene.
Saltmængden afhænger af, hvor salt bouillonen er.
Stik timiankviste ind imellem.
Læg kødet over urterne og hæld bouillon ved retten.
Sæt fadet tilbage i ovnen ved 160°C, og lad kødet
viderestege,
indtil det er mørt ca. 1 time. Pas på at retten ikke koger
tør.
Spæd eventuelt lidt mere bouillon ved.
SERVERING:
Skær kødet for i ikke for tykke skiver og anret dem oven på
urterne.
Drys hakket persille over og server retten direkte fra
fadet.
Svinekammen spækkes med små kviste rosmarin.
Den krydres med salt og peber og brunes som angivet i
opskriften.
Kartoffelskiver, 20 små hele løg og
1 dåse henkogte flåede
tomater lægges i fadet.
Krydres med salt, peber og knust hvidløg, og bouillon hældes
ved.
Retten steger færdig som angivet i opskriften.
TIPS:
Vælg et stykke svinekam fra den øverste del af kammen
Nærmest nakkekammen.
Det skal have en tilpas fedtbræmme, så kødet ikke
bliver tørt under stegning.
Fedtet kan altid skæres væk på tallerkenen.
Nakkekam kan glimrende bruges til denne ret.
Opdateret: 14/09/2025