Svensk pølseret

Svensk pølseret 

 
Tid: 20 min. I alt: ½ time. 4 portioner

 
# Ingredienser
3 dl finhakket løg
40 g smør/margarine
8 ufarvede knækpølser eller grillpølser
1-2 tsk mild paprika
1 kg kogte, kolde pillekartofler
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
3-4 dl mælk
salt, friskkværnet peber
1 dl piskefløde
fintklippet purløg

 
* Tilberedning
Svits de finhakkede løg, indtil de er let gyldne og
klare, i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver.
Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med.
Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg.
Skru ned for varmen.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden.
Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber.
Bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5-10 min.
Tilsæt fløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 min.
Smag retten til med salt og peber.

 
SERVERING:
Pølseretten kan serveres i gryden eller anrettet i et dybt fad.
Fintklippet purløg drysses over.

 
VARM PØLSESALAT:


# Ingredienser
2 finhakkede løg
3 spsk olie
8 knækpølser eller grillpølser
1-2 fed hvidløg
½-¼ kg kogte, kolde pillekartofler
1 pakke dybfrosne fine ærter
Salt og peber
1 tsk paprika
Vineddike efter smag
Hakket persille
2-3 tomater.

 
* Tilberedning
De finhakkede løg dampes klare i olien uden at brune.
Pølserne skæres i skiver og blandes med olie og løg.
Finhakket hvidløg, kartoffelskiver og ærter blandes i gryden.
Retten varmes langsomt igennem og smages til
med salt, peber, eddike og paprika.
Når retten er gennemvarm, serveres den i gryden overdrysset
med hakket persille og tomatbåde lagt langs kanten.

 
KARTOFFEL-PØLSEGRATIN:


# Ingredienser
750 g skrællede kartofler
6 ufarvede pølser af god kvalitet
2 dl hakket løg
30 g smør
4 æg
2 dl mælk/ fløde
1 spsk fintklippet purløg
100 g reven danbo ost
½ tsk karry
Salt, hvid peber.

* Tilberedning
Skær kartoflerne i skiver.
Rist pølseskiver og hakket løg, til begge dele er gyldne.
Læg kartofler og pølser lagvis i et smurt ovnfast fad.
Pisk æggene sammen med de øvrige ingredienser og
hæld blandingen over kartoflerne.
Løft lidt op i kartoflerne så det tynde kan løbe ned.
Bag retten midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.
Serveres med tomatsalat.
Pølser kan udskiftes med rester af kød, fisk, tunge eller fjerkræ.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙