# Ingredienser
2 spsk Worcestershire sauce
2 spsk citronsaft
3 fed hvidløg, hakket
450 g oksefilet, skåret i 3,5 cm tern
1 rød peberfrugt, skåret i tern
1 gul peberfrugt, skåret i tern
1 rødløg, skåret i både
1 squash, tykt skåret
2,5 dl cherrytomater
1,25 dl olie
3 spsk sojasauce
1 tsk røget paprika
1 tsk tørret oregano
1,5 tsk sort peber
1,5 tsk salt
* Tilberedning
Til marinaden: I en
skål piskes olie, sojasauce, Worcestershire sauce, citronsaft,
hvidløg, røget
paprika, oregano, salt og peber sammen.
Marinering af bøffen:
Placer bøfterningerne i en stor genlukkelig pose eller skål.
Hæld marinaden over
bøffen, luk den og stil den i køleskabet i mindst 1 time
(gerne op til 4 timer)
for at opnå den bedste smag.
Forvarm din grill
eller grillpande til middelhøj varme.
Hvis du bruger træspid,
skal de lægges i blød i vand i 20-30 min for at forhindre,
at de brænder på.
Saml kebabberne: Sæt
den marinerede bøf, peberfrugter, løg, zucchini og
cherrytomater på spiddene,
og skift mellem hver ingrediens.
Placer kebabberne på
grillen, og steg dem i 3-4 min på hver side, vend dem af
og til, indtil bøffen
er tilberedt efter din ønskede smag, og grønsagerne er møre.
Tag kebabberne af
grillen, og lad dem hvile i 5 min. Server varme, og nyd!
Tid: 15 min.
Marineringstid: 1 time. Samlet tid: 1½ time.
Portioner: 4. Kalorier
pr. portion: ~320
Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød.
Kebab er en ret, hvori mindre stykker kød marineres og krydres,
før de sættes på et spid og ristes.
I Vesten anvendes ofte grønt vekslende med okse- eller fårekød.
Ordet kommer via engelsk fra osmannisk tyrkisk kebab 'grillet kød',
hvor det er lånt fra
arabisk kabāb. Også kendt som shish kebab.
Se mere her: Kebab -
info
Opdateret: 17/12/2025