Steak Kebabs

Steak Kebabs 


# Ingredienser

2 spsk Worcestershire sauce

2 spsk citronsaft

3 fed hvidløg, hakket

450 g oksefilet, skåret i 3,5 cm tern

1 rød peberfrugt, skåret i tern

1 gul peberfrugt, skåret i tern

1 rødløg, skåret i både

1 squash, tykt skåret

2,5 dl cherrytomater

1,25 dl olie

3 spsk sojasauce

1 tsk røget paprika

1 tsk tørret oregano

1,5 tsk sort peber

1,5 tsk salt

 
* Tilberedning
Til marinaden: I en skål piskes olie, sojasauce, Worcestershire sauce, citronsaft,
hvidløg, røget paprika, oregano, salt og peber sammen.

 
Marinering af bøffen: Placer bøfterningerne i en stor genlukkelig pose eller skål.
Hæld marinaden over bøffen, luk den og stil den i køleskabet i mindst 1 time
(gerne op til 4 timer) for at opnå den bedste smag.

 
Forvarm din grill eller grillpande til middelhøj varme.
Hvis du bruger træspid, skal de lægges i blød i vand i 20-30 min for at forhindre,
at de brænder på.

 
Saml kebabberne: Sæt den marinerede bøf, peberfrugter, løg, zucchini og
cherrytomater på spiddene, og skift mellem hver ingrediens.
Placer kebabberne på grillen, og steg dem i 3-4 min på hver side, vend dem af
og til, indtil bøffen er tilberedt efter din ønskede smag, og grønsagerne er møre.
Tag kebabberne af grillen, og lad dem hvile i 5 min. Server varme, og nyd!

 
Tid: 15 min. Marineringstid: 1 time. Samlet tid: 1½ time.
Portioner: 4. Kalorier pr. portion: ~320

Kebab er et persisk ord, der betyder grillet kød.

Kebab er en ret, hvori mindre stykker kød marineres og krydres,

før de sættes på et spid og ristes.

I Vesten anvendes ofte grønt vekslende med okse- eller fårekød.

Ordet kommer via engelsk fra osmannisk tyrkisk kebab 'grillet kød',

hvor det er lånt fra arabisk kabāb. Også kendt som shish kebab.
Se mere her: Kebab - info 


 

Opdateret: 17/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙