Sprødstegte svinekoteletter med bacon- og løgsauce

Sprødstegte svinekoteletter med bacon- og løgsauce 

 
# Ingredienser:
2,4 dl hvedemel
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
1,5 tsk cayennepeber (valgfrit)
4 svinekoteletter med ben (ca. 2,5 cm tykke)
Salt og peber efter smag
2 store æg
0,6 dl mælk
2,4 dl rasp
Vegetabilsk olie til stegning

 
Til bacon- og løgsaucen:
4 skiver bacon, hakket
1 mellemstort løg, fint skåret
2 spsk hvedemel
2 dl kyllingebouillon
1,5 dl piskefløde
Salt og peber efter smag

 
* Tilberedning
Bland mel, hvidløgspulver, paprika, cayennepeber, salt og peber i en skål.
Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
Kom rasp i en tredje skål.
Vend hver svinekotelet i melblandingen, dyp den i æggevæsken, og
vend derefter rasp i. Sæt til side.

 
Varm olie op i en stor stegepande ved middel varme.
Steg svinekoteletterne i 3-4 min på hver side, eller
indtil de er gyldenbrune og gennemstegte (kernetemperatur på 63°C).
Læg dem på en tallerken beklædt med køkkenrulle for at afdryppe.

 
Steg den hakkede bacon sprød i den samme stegepande.
Tag den op med en hulske og sæt den til side.
Tilsæt de skivede løg til stegepanden og sauter i baconfedtet,
indtil det er karamelliseret.
Rør melet i og steg i 1-2 min, tilsæt derefter gradvist kyllingefonden
under omrøring for at forhindre klumper.
Rør fløden i, bring det i kog under omrøring, og steg, indtil det er tyknet.
Tilsæt baconen tilbage i saucen og krydr med salt og peber.

 
Anret svinekoteletterne og fordel bacon- og løgsaucen rigeligt over.
Server med kartoffelmos eller dit yndlingstilbehør.

 
Tid: 30 min | Samlet tid: 45 min | 525 kcal | 4 portioner

 


 

Opdateret: 17/12/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙