
Tid: 30 min. I alt: 1 time og 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
1 stor sprængt kylling à 1500 g
vand
1 gulerod
2 skalotteløg med en nellike stukket i hver
5 hele peberkorn
1 stor dusk persille.
SMØRSAUCE:
150 g smør
lidt kyllingesuppe
1-2 fed finhakket hvidløg.
TILBEHØR:
Små ærter med løg
pillekartofler med dild
smørsauce med hvidløg.
* Tilberedning
Kog den sprængte kylling i så meget vand uden salt, at den
lige er dækket.
Skum suppen når den når kogepunktet og tilsæt urter og
persille.
Kyllingen småkager i ca. 50 min. Mærk ved låret, om den er
mør.
SMØRSAUCE:
Smelt smørret og tilsæt lidt kyllingesuppe samt ikke for
finhakket hvidløg.
Saucen småkoger nogle minutter.
SERVERING:
Partér kyllingen i 4-8 stykker.
Anret ærterne i et dybt fad og kyllingestykkerne ovenpå.
Hæld lidt smørsauce over.
Server resten til sammen med små pillekartofler drysset
med et godt lag hakket dild.
TILBEHØR:
Små løg med ærter:
¼-½ kg fine dybfrosne ærter eller friske
10-15 små skalotteløg
20 g smør
* Tilberedning
Kog de pillede løg møre i saltet vand, ca. 8-10 min.
Tø forsigtigt ærterne op i en gryde med lidt smør.
Bland de velafdryppede løg med ærterne.
VARIATION AF TILBEHØR:
1. I stedet for ærter kan man servere sprængt kylling på et
leje
af smørdampede grønsager fx finsnittet porre, gulerødder og
selleri.
2. Server sprængt kylling blot med blandet grøn salat,
koldt smør rørt med lige dele persille og dild samt sprød
flute.
VARIATION AF SMØRSAUCEN:
Saucen kan tilsættes hakket dild, persille eller basilikum i
stedet for hvidløg.
TIPS:
Sprængt kylling skal bestilles et par dage i forvejen hos
slagteren.
2 kyllinger á 800 g kan bruges i stedet for en stor.
Opdateret: 14/09/2025