
Tid: 15 min. Total tid: 7 timer 15 min – 8 timer 15 min. Kcal: 350 kcal pr. portion. 6 portioner
# Ingredienser
1,4-2,4 kg chuck roast,
oksetykkam
1 spsk olie
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
2 kopper oksebouillon
1 spsk worcestershire
sauce
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk salt
½ tsk sort peber
4 mellemstore
gulerødder, skrællede og hakkede
4 mellemstore
kartofler, skrællede og hakkede
2 spsk majsstivelse
(valgfrit, til jævning af saucen)
* Tilberedning
Varm olie op i en stor
stegepande ved middelhøj varme.
Brun chuck roasten på
alle sider i 4-5 min.
Tag panden af varmen
og kom stegen i slow cookeren.
Sauter løg og hvidløg
i den samme stegepande i 2-3 min, eller indtil de er bløde.
Hæld oksekødsbouillon,
worcestershire sauce, timian, rosmarin, salt og peber i.
Rør rundt, og hæld
derefter over stegen i slow cookeren.
Tilsæt de hakkede
gulerødder og kartofler til slow cookeren.
Læg låg på og kog ved
lav varme i 7-8 timer, eller
indtil kødet er mørt
og let kan skilles fra hinanden.
Hvis du vil tykne
saucen, bland 2 spsk majsstivelse med 2 spsk vand i en lille skål
og rør det derefter i
saucen.
Lad det koge ved høj
varme i yderligere 10 min for at tykne.
Server grydestegen med
grønsager og sauce.
INFO
Chuck roast hedder tykkam
eller hals på dansk, og den bruges til gryderetter.
Det er en budgetvenlig
udskæring fra koens skulder, som er ideel til langsom
tilberedning på grund
af den gode marmorering og rige smag.
En slowcooker / crock pot er en fritstående el simregryde.
Når der skal laves simremad, så er en gryde bagerst på
komfuret eller
en stegeso ofte brugt, og det er her, slowcookeren kommer
ind i billedet.
Opdateret: 28/11/2025