Slow Cooker Pot Roast

Slow Cooker Pot Roast

 

 
Tid: 15 min. Total tid: 7 timer 15 min – 8 timer 15 min. Kcal: 350 kcal pr. portion. 6 portioner

 
# Ingredienser
1,4-2,4 kg chuck roast, oksetykkam
1 spsk olie
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
2 kopper oksebouillon
1 spsk worcestershire sauce
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk salt
½ tsk sort peber
4 mellemstore gulerødder, skrællede og hakkede
4 mellemstore kartofler, skrællede og hakkede
2 spsk majsstivelse (valgfrit, til jævning af saucen)

 
* Tilberedning
Varm olie op i en stor stegepande ved middelhøj varme.
Brun chuck roasten på alle sider i 4-5 min.
Tag panden af varmen og kom stegen i slow cookeren.
Sauter løg og hvidløg i den samme stegepande i 2-3 min, eller indtil de er bløde.
Hæld oksekødsbouillon, worcestershire sauce, timian, rosmarin, salt og peber i.
Rør rundt, og hæld derefter over stegen i slow cookeren.
Tilsæt de hakkede gulerødder og kartofler til slow cookeren.
Læg låg på og kog ved lav varme i 7-8 timer, eller
indtil kødet er mørt og let kan skilles fra hinanden.
Hvis du vil tykne saucen, bland 2 spsk majsstivelse med 2 spsk vand i en lille skål
og rør det derefter i saucen.
Lad det koge ved høj varme i yderligere 10 min for at tykne.
Server grydestegen med grønsager og sauce.
 
INFO
Chuck roast hedder tykkam eller hals på dansk, og den bruges til gryderetter.
Det er en budgetvenlig udskæring fra koens skulder, som er ideel til langsom
tilberedning på grund af den gode marmorering og rige smag.

 
En slowcooker / crock pot er en fritstående el simregryde.
Når der skal laves simremad, så er en gryde bagerst på komfuret eller
en stegeso ofte brugt, og det er her, slowcookeren kommer ind i billedet.

 


 

Opdateret: 28/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙