Skaldyrsrisotto

Skaldyrsrisotto 

 
Tid: 35 min. I alt 1 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
35 g smør
1 stort finhakket løg
1 fed knust hvidløg
4 dl løse ris
evt. 1 knsp safran eller gurkemeje
ca. 6 dl bouillon
1 ds henkogte flåede tomater (½ kg ds)
125 g champignon
1 pk frosne, fine ærter (250 g)
150 g dybfrosne rejer eller 1 pk frosne hummerhaler
1 stor ds muslinger naturel
salt, peber

 
TILBEHØR:
finhakket dild
evt. flute.

 
* Tilberedning
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Tilsæt hakket løg og lad dem dampe klare uden at brune.
Tilsæt hvidløg og ris. Rør godt rundt.
Tilsæt evt. safran eller gurkemeje samt bouillon. Rør rundt.
Dæk gryden med tætsluttende låg, dæmp varmen, og lad risene koge 12 min.
Sluk for varmen og lad risene stå tildækket 12 min. Fjern låget og rør rundt med gaffel.
Skær tomaterne i mindre stykker. Skær rensede champignoner i skiver.
Tilsæt tomater med væde, champignon, ærter, rejer og muslinger.
Bland alt meget forsigtigt. Spæd lidt muslingelage ved, hvis retten virker tør.
Lad den småkoge 10 min. Pas på, retten ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

 
SERVERING:
Server retten med hakket dild og giv evt. sprød, lun flute til.

 
VARIATION AF RETTEN

 
SKINKERISOTTO:
1 finhakket løg
2 spsk olie
4 dl ris
bouillon
125-250 g kogt, letrøget skinke
1 stor pk dybfrosne ærter (ca. 375 g)
4-6 tomater
salt, peber, evt. 3-4 spsk reven parmesanost.

 
Det finhakkede løg dampes i olie.
Risene tilsættes og bouillon hældes ved.
Risene koger under tætsluttende låg 12 min.
Står for slukket varme 12 min.
Skinken skæres i strimler og blandes med de møre ris sammen med ærter og tomater skåret i både.
Retten småkoger 10 min. Evt. spædes lidt mere bouillon ved.
Retten smages til med reven ost, salt og peber.
Osten kan også serveres til. Grøn salat passer til retten.
Retten kan krydres med karry, basilikum eller paprika.
Skinke kan udskiftes med kogt hønse- eller kyllingekød, ristet kyllingelever eller hamburgerryg.

 
TIPS:
Begge retter kan dybfryses.
Men man skal især ved skaldyrsrisotto passe på, at muslingerne ikke moser ud under opvarmningen. Kom lidt bouillon i gryden ved optøningen, som tager 30-40 min under låg.
Har risene anden kogetid end angivet i opskriften, må brugsanvisning på pakken følges.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙