Short ribs Dixieland

Short ribs Dixieland 

 
Tid: 30 min. I alt 3 timer. 4 portioner

 
# Ingredienser
1-1½ kg short ribs, se TIPS
2 skiver røget spæk
2 hakkede løg
2-3 fed hvidløg
salt, peber
1-2 spsk engelsk sauce
4-5 dl bouillon
2 pk dybfrosne majskerner med peberfrugt
TILBEHØR:
evt. groft rugbrød, stærk sennep.

 
* Tilberedning
Få evt. slagteren til at skære tværrebet ud i portionsstykker. Se TIPS.
Skær spækket i terninger og svits fedtet af i en tykbundet gryde.
Tag fedtegreverne op. Brun kødstykkerne på alle sider i det afsmeltede fedt.
Tag kødet op. Svits de hakkede løg, til de er gyldne.
Læg kødet og fedtegrever tilbage i gryden og drys salt og peber over.
Tilsæt engelsk sauce og bouillon.
Lad retten småkage under låg 1½-2½ time til kødet er så mørt, at benene er nemme at fjerne.
Sluk for gryden. Lad den stå 5 min. Skum overflødigt fedt af.
Tilsæt majskernerne og lad dem koge med 5 min. Smag retten til.

 
SERVERING:
Retten serveres i gryden. Groft rugbrød og stærk sennep serveres til.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
MARINEREDE SHORT-RIBS:
 
# Ingredienser
1½ kg short ribs.
Marinade:
2½ dl tomatjuice
1 tsk fransk sennep
1 fed knust hvidløg
1 dl finhakket løg
1 tsk røgsalt (kan udelades)
¼-½ tsk oregano
2-3 spsk kinesisk soya
2 spsk olie.

 
* Tilberedning
Kødet skæres ud til short ribs. Marinaden blandes af de nævnte ingredienser.
Kødet marineres mindst 1 døgn i marinaden, tildækket i køleskabet. Vendes af og til.
Kødet tages op og drypper af. Aftørres med papir fra køkkenrullen.
Kødstykkerne brunes først med fedtsiden nedad, så fedt kan afsmelte nok til, at de øvrige sider kan brunes.
Når kødet er brunet på alle sider, drysses salt og peber over, og marinaden samt så meget vand hældes ved, at kødet knapt er dækket. Retten småkoger, til kødet er mørt.
Serveres med melede kartofler og grøn salat.

 
TIPS:
Short ribs er skåret af oksetværreb.
Få slagteren til at skære ribbenene over på tværs i portionsstykker.
Røgsalt fås i velassorterede købmænd, supermarkeder og specialforretninger.
Giver retten en pikant, røget smag.
Begge retter er velegnet til dybfrysning. Bør optøs ved svag varme i en tykbundet gryde.
Det tager ½-¾ time.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙