Rødvinmarineret nakkekam

Rødvinmarineret nakkekam

 
Tid: 45 min. I alt: 1½ time. 6 portioner

 
# Ingredienser
1½ kg nakkekam uden spæk
50 g smør
evt. bouillon
JÆVNING:
1-2 spsk mel
hakket persille
KOGELAGE:
½ flaske rødvin
2 laurbærblade
1 kvist frisk rosmarin eller ¼ tsk tørret
½ tsk friskkværnet peber
1 kvist timian
1 dusk persille
2 gulerødder
¼ selleri
15 skalotteløg
½-1 tsk knust enebær (kan udelades)
hakket persille
TILBEHØR:
Kartoffelmos, haricots verts.

 
* Tilberedning
Læg kødet i en skål og hæld rødvinen over.
Bind krydderurterne sammen til en visk og tilsæt krydderierne.
Stil skålen i køleskabet 1 døgn. Vend kødet af og til.
Tag kødet op af lagen næste dag.
Aftør kødet med papir fra køkkenrullen.
Brun det i gyldent smør på alle sider og drys salt og peber over.
Hæld rødvinslagen ved, og lad kødet småstege ca. ¾ time.
Tag kryddervisken op.
Tilsæt gulerødder skåret i skiver, selleri i terninger og hele løg.
Lad stegen viderestege, indtil den er mør, ca. ¾ time,
lidt afhængig af tykkelsen.
Tilsæt eventuelt bouillon under stegningen.
Tag kødet op, pak det i folie og hold det varmt.
Ryst vand og mel til en jævning, og
hæld den i saucen under konstant omrøring.
Lad saucen småkage nogle minutter og smag den til.

 
SERVERING:
Skær kødet for i ikke for tykke skiver.
Tag grønsagerne op med hulske og læg dem udenom.
Drys hakket persille over.
Server retten med kartoffelmos, sauce og haricots verts.

 
VARIATION AF MARINADEN
I: Brug hvidvin i stedet for rødvin.

 
II: 3 dele olie, 1 dl vineddike eller citronsaft, 2 fed knust hvidløg,
2 blade eller ¼ tsk tørret salvie, 1 spsk kinesisk soya.
Trækker 1 døgn. Vendes af og til. Steges ikke i marinaden.
Bouillon hældes ved under stegningen.

 
VARIATION AF RETTEN:
Mariner svinekam, rullesteg af bov eller skinke, svinekoteletter,
skiver af skinkeinderlår eller mørbrad i marinaden.
Portionen indrettes efter kødmængden.

 
VARIATION AF TILBEHØR
Steg retten uden urter i saucen.
Giv ovnstegte hele tomater og råstegte kartofler samt brøndkarse til.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙