Tid: 25 min. I alt: 2 time. 4 portioner
# Ingredienser
8 store udbenede, ferske sild
salt
1 bdt dild eller 2 spsk frysetørret
KOGELAGE:
2 dl vand
¾-1 dl eddike
1½ tsk salt
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 skive peberrod
10 hele peberkorn
4 hele allehånde
2 hele nelliker
Pynt:
rødløg
dild
TILBEHØR:
rugbrød og smør.
* Tilberedning
Klip rygfinnerne af, og se sildene efter for ben. Skrab
sildene for slim og skæl.
Drys fileterne med salt og lad dem trække 10 min. Skyl
sildene og tør dem med køkkenrulle.
Læg en kvist dild i hver sild og rul dem sammen fra hale mod
hoved.
Læg dem på sammenføjningen i et ikke for stort ovnfast fad.
Kog lagen sammen af de nævnte ingredienser og lad den
småkage 10 min.
Lad lagen afkøle lidt og hæld den derefter over sildene.
Dæk fadet med låg eller folie og
stil det på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til
sildene er møre.
Lad sildene afkøle i lagen.
SERVERING:
Server de kolde sild pyntet med rødløg og dild. Giv rugbrød
og smør til.
VARIATION AF RETTEN:
Sildene kan fyldes med en kvist citronmelisse eller
persille.
De dampes møre i samme kogelage, men peberrod udelades.
Retten pyntes med masser af finthakket skalotteløg og rå
groftreven gulerod.
Opdateret: 14/10/2025