Rullesild

Rullesild 

 
Tid: 25 min. I alt: 2 time. 4 portioner

 
# Ingredienser
8 store udbenede, ferske sild
salt
1 bdt dild eller 2 spsk frysetørret
KOGELAGE:
2 dl vand
¾-1 dl eddike
1½ tsk salt
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 skive peberrod
10 hele peberkorn
4 hele allehånde
2 hele nelliker
Pynt:
rødløg
dild
TILBEHØR:
rugbrød og smør.

 
* Tilberedning
Klip rygfinnerne af, og se sildene efter for ben. Skrab sildene for slim og skæl.
Drys fileterne med salt og lad dem trække 10 min. Skyl sildene og tør dem med køkkenrulle.
Læg en kvist dild i hver sild og rul dem sammen fra hale mod hoved.
Læg dem på sammenføjningen i et ikke for stort ovnfast fad.
Kog lagen sammen af de nævnte ingredienser og lad den småkage 10 min.
Lad lagen afkøle lidt og hæld den derefter over sildene.
Dæk fadet med låg eller folie og
stil det på ovnristen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til sildene er møre.
Lad sildene afkøle i lagen.

 
SERVERING:
Server de kolde sild pyntet med rødløg og dild. Giv rugbrød og smør til.

 
VARIATION AF RETTEN:
Sildene kan fyldes med en kvist citronmelisse eller persille.
De dampes møre i samme kogelage, men peberrod udelades.
Retten pyntes med masser af finthakket skalotteløg og rå groftreven gulerod.

 


 

Opdateret: 14/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙