Pølser på grill

Pølser på grill 

 
8 ufarvede grillpølser
1 spsk olie
½ tsk barbecuekrydderi.

 
TILBEHØR:
Grøn salat, franske kartofler eller flute.

 
Skær nogle kryds i pølserne med en tynd, skarp, spids kniv.
Rør olie og barbecuekrydderi sammen. Pensl pølserne med olien.
Læg dem på den varme grillrist.
Rist pølserne til de er gyldne på begge sider, 2-3 min på hver side.

 
SERVERING:
Server de grillstegte pølser gloende varme direkte fra grillen med
en stor skål blandet grøn salat, franske kartofler eller flute lunet på grillen.

 
VARIATIONER:

 
Pølsetwist
Ufarvede grillpølser pensles med olie.
½-1 skive vakuumpakket bacon (afhængig af hvor lange pølserne er)
fastgøres i den ene ende af pølsen med en tandstik eller kødpind og
vikles om pølsen. Baconskiven fastgøres i den anden ende.
Pølserne ristes og serveres som pølser på grill.

 
Hot Dogs
4 grillpølser, 4 pølsebrød, 4 spsk finhakket løg, sennep, ketchup.
Der skæres et par kryds i hver pølse, som derefter pensles med lidt olie.
Pølserne ristes på den varme grill.
Pølsebrødene lægges også på risten og ristes et øjeblik på hver side.
Pølsebrødene flækkes på langs halvt igennem, de grillstegte pølser lægges på.
Herover en stribe sennep og ketchup, og der drysses med hakket løg.
Hot Dogs kan varieres med, at der drysses nystegte brunede løg på eller
en blanding af purløg, persille og estragon.

 
Fyldte pølser
4 tykke knækpølser, 2-3 spsk finhakket løg, 1 tsk olie,
2 spsk hakket persille, 2 tsk sennep, 4 bjælker ost, f.eks. danbo.
Fyldet laves først.
Finhakket løg ristes klare på en pande og blandes med hakket persille og sennep.
Hældes i en lille skål.
Der skæres en ridse i hver pølse på langs, ca. 2/3 igennem.
Pølserne pensles med olie og ristes med den ridsede side nedad først.
Når pølserne skal vendes, fordeles fyldet i revnen med en teske, og
en ostebjælke trykkes ned.
Pølserne ristes på den anden side og serveres som frokostret eller
aftensnack, evt. med salat.

 
TIPS:
Ved at skære små kryds i pølseskindet undgår man revner i pølserne under stegningen.
Grovhakket medister koges 10 min på panden. Skæres i passende stykker.
Aftørres, pensles og grillsteges som pølser.

 


 

Opdateret: 07/11/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙