8 ufarvede grillpølser
1 spsk olie
½ tsk barbecuekrydderi.
TILBEHØR:
Grøn salat, franske kartofler eller flute.
Skær nogle kryds i pølserne med en tynd, skarp, spids kniv.
Rør olie og barbecuekrydderi sammen. Pensl pølserne med
olien.
Læg dem på den varme grillrist.
Rist pølserne til de er gyldne på begge sider, 2-3 min på
hver side.
SERVERING:
Server de grillstegte pølser gloende varme direkte fra
grillen med
en stor skål blandet grøn salat, franske kartofler eller
flute lunet på grillen.
VARIATIONER:
Pølsetwist
Ufarvede grillpølser pensles med olie.
½-1 skive vakuumpakket bacon (afhængig af hvor lange
pølserne er)
fastgøres i den ene ende af pølsen med en tandstik eller
kødpind og
vikles om pølsen. Baconskiven fastgøres i den anden ende.
Pølserne ristes og serveres som pølser på grill.
Hot Dogs
4 grillpølser, 4 pølsebrød, 4 spsk finhakket løg, sennep,
ketchup.
Der skæres et par kryds i hver pølse, som derefter pensles
med lidt olie.
Pølserne ristes på den varme grill.
Pølsebrødene lægges også på risten og ristes et øjeblik på
hver side.
Pølsebrødene flækkes på langs halvt igennem, de grillstegte
pølser lægges på.
Herover en stribe sennep og ketchup, og der drysses med
hakket løg.
Hot Dogs kan varieres med, at der drysses nystegte brunede
løg på eller
en blanding af purløg, persille og estragon.
Fyldte pølser
4 tykke knækpølser, 2-3 spsk finhakket løg, 1 tsk olie,
2 spsk hakket persille, 2 tsk sennep, 4 bjælker ost, f.eks.
danbo.
Fyldet laves først.
Finhakket løg ristes klare på en pande og blandes med hakket
persille og sennep.
Hældes i en lille skål.
Der skæres en ridse i hver pølse på langs, ca. 2/3 igennem.
Pølserne pensles med olie og ristes med den ridsede side
nedad først.
Når pølserne skal vendes, fordeles fyldet i revnen med en
teske, og
en ostebjælke trykkes ned.
Pølserne ristes på den anden side og serveres som frokostret
eller
aftensnack, evt. med salat.
TIPS:
Ved at skære
små kryds i pølseskindet undgår man revner i pølserne under stegningen.
Grovhakket
medister koges 10 min på panden. Skæres i passende stykker.
Aftørres,
pensles og grillsteges som pølser.
Opdateret: 07/11/2025