Tid: 30 min. I alt: 1 time og 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
2-3 pk udbenet dybfrossent kyllingebryst
1-2 sammenpiskede æg eller æggehvide
ca. 1 dl rasp
3-4 spsk reven parmesanost/dansk grana
salt
paprika
ca. 100 g
smør/margarine
1 citron
TILBEHØR:
Båndnudler med spinat.
* Tilberedning
Vend det optøede kyllingekød i sammenpiskede æg og
rasp blandet med ost, salt og mild paprika.
Steg schnitzlerne i rigeligt gyldent fedtstof, 4-5 min. på
hver side.
SERVERING:
Anret båndnudler med spinat i et dybt fad eller
serveringspande.
Læg schnitzlerne over nudlerne og garner med citronskiver,
hvor skrællen er skåret af.
TILBEHØR:
Båndnudler med spinat:
1 pk båndnudler
1 pk helbladet dybfrossen spinat
25 g smør.
* Tilberedning
Kog båndnudlerne i rigeligt letsaltet vand som beskrevet på
emballagen.
Den let optøede spinat snittes i tynde skiver på tværs og
koges sammen med nudlerne.
Når de er møre, hældes de til afdrypning.
Hældes straks tilbage i gryden og varmes igennem med en
lille klat smør.
EKSTRA TILBEHØR:
Grøn salat blandet med mange tomater skåret i kvarte og
vendt i olie/vineddikemarinade krydret med hvidløg passer
også til retten.
VARIATION AF RETTEN 1:
Kyllingeschnitzlerne kan også vendes i krydret mel og steges
i gyldent smør.
De serveres da med små pillekartofler, brunet smør eller
kryddersmør,
grønsager eller salat.
2. Tilbered kyllingeschnitzler som wienerschnitzel.
D.v.s. vend brystkødet i sammenpisket æg og
rasp krydret med salt og paprika.
Server schnitzlerne med citronskiver, brasede kartofler,
haricots verts og brunet smør.
TIPS:
I mange dybfrostdiske kan man nu finde kyllingebrystfileter,
gnedet med hvidløgs- eller persillesmør inden de er vendt i
rasp.
De er endnu hurtigere at lave, da de er lige til at lægge på
panden.
Schnitzlerne med hvidløg serveres med spaghetti smagt til
med
tomatpuré, salt, paprika og en nip merian.
Schnitzler med persille er bedst med nye eller
pillekartofler, citron og smørsauce.
Opdateret: 14/09/2025