Ovnstegte hvidløgskyllinger

Ovnstegte hvidløgskyllinger

 
Tid: 20 min. I alt: 1 time 20 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 store kyllinger à ca. 1 kg
125 g smør
1-2 fed knust hvidløg
salt
½-1 tsk mild paprika
1 spsk citronsaft

 
TILBEHØR:
Pillekartofler
Brøndkarse.

 
* Tilberedning
Flæk de rensede kyllinger.
Drys indersiden med salt og paprika.
Læg dem i et velsmurt ildfast fad med skindsiden opad.
Rør blødgjort smør med knust hvidløg og lidt salt.
Smør det over kyllingerne.
Stil fadet på risten midt i ovnen ved 230°C i ca. 45-60 min.
Dryp ofte kyllingerne med stegesmørret.
Dryp citronsaften over mod slutningen af stegetiden.

 
SERVERING:
Server kyllingerne i fadet og giv pillekartofler og
grøn salat og hvidløgssmørret til.
Garner retten med brøndkarse.

 
VARIATION AF RETTEN I:
Udskift hvidløg med 2 spsk karry.
Server kyllingerne med løse ris,·der er kogt i bouillon
tilsat 2 finhakkede skalotteløg.
Dertil salat af æbler og grapefrugtstykker blandet
med citronsaft, men ikke tilsat sukker.

 
VARIATION AF RETTEN II:
Udskift hvidløg med 1-2 tsk barbecue krydderi og
server kyllingerne med bagte kartofler fyldt med
smør, drysset med paprika.
Hertil passer også en sprød salat af icebergsalat
tilsat forskellige rå grønsager, såsom agurkeskiver,
tomat, rå champignon og blomkålsbuketter.

 
VARIATION AF TILBEHØR:
GRATINEREDE KARTOFLER:
¾-1 kg rå kartofler skåret i skiver
salt, hvid peber
2 spsk finhakket skalotteløg
2-2½ dl fløde
25 g smør.

 
* Tilberedning
Læg rå kartoffelskiver lagvis i et velsmurt ildfast fad
med salt, hvid peber og finhakket skalotteløg.
Hæld fløde over. Fordel smørklatter på kartoflerne.
Dæk fadet med låg eller folie. Stil det i ovnen i ca. 60 min.
Kan godt stå sammen med kyllingerne.
Fjern låg/folie de sidste 15 min af stegetiden,
så kartoflerne kan blive gyldne.

 
TIPS:
Aftør skindet omhyggeligt med papir fra køkkenrullen inden
de sættes i ovnen, så bliver skindet mere sprødt.
Kan du ikke skaffe brøndkarse, drysses lidt hakket
persille over ved anretningen.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙