Nasi goreng

Nasi goreng

  

Tid 35 min. ialt: 45 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
5 dl løse ris
vand
salt
2 dl finhakket løg
3-4 fed hvidløg
2 mellemstore porrer
4 spsk olie
350 g hakket oksekød
1-2 dl bouillon
3-5 spsk bomboe nasi goreng
salt, peber
1 bundt purløg
3-4 spsk indonesisk eller kinesisk soya
evt. 1 skive skinke pro persona
TILBEHØR:
strimler af omelet
tørristede jordnødder
kroepoek
sambal olek.

 
* Tilberedning
Kog risene i velsaltet vand i det forhold, som er angivet på pakken.
Hak løg og hvidløg fint.
Skær porrerne (også det grønne) i hudtynde skiver.
Svits alle tre dele i olie, til løgene er klare.
Tilsæt kødet og rør, til det hår delt sig.
Tilsæt bouillon, bomboe nasi goreng, salt, peber, soya og
meget finklippet purløg, og lad retten småsnurre 10--15 min.
Spæd evt. ganske lidt væske til.
Bland de kogte ris i retten og smag til.
Retten skal virke ret tør.

 
SERVERING:
Anret nasi goreng på et fad.
Læg skiver af skinke for enden af fadet.
Læg strimler af omelet over som vist på billedet.
Server kroepoek, tørristede jordnødder og sambal olek til.

 
TILBEHØR TIL NASI GORENG
OMELET:
4 æg
2 spsk vand
1 spsk kinesisk soya
3 spsk fintklippet purløg
ca. 1 spsk olie.
*
Pisk æggene sammen med vand, soya og purløg.
Varm olien på panden.
Hæld æggemassen på og rør rundt.
Dæmp varmen og lad æggemassen stivne.
Vend omeletten og bag den gylden på den anden side.
Skær omeletten i strimler.

 
TØRRISTEDE JORDNØDDER:
Drys 50-100 g saltede jordnødder ud på en pande, og varm dem langsomt op.
Vend hele tiden jordnødderne og rist dem, til de er gyldne.
Læg dem på fedtsugende papir og server dem kolde.

 
KROEPOEK:
Bræk store kroepoek i 2-3 stykker.
Kog 2-3 stykker ad gangen i varm olie eller friturefedt, til de ikke udvikler sig mere og er opsvulmede.
Tag kroepoek op med hulske.
Læg dem på fedtsugende papir. Drys fint salt over.

 
TIPS:
Kroepoek er rejeskaller blandet med palmemarv, og de købes i poser.
Bomboe nasi goreng er tørrede løg tilsat krydderier.
Det er dem, der giver retten dens specielle smag.
Sambal olek er finmalede, meget stærke chilifrugter, der er blandet med lidt olie.
Er uhyre stærk. Brug kun 1 knsp pr. portion.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙