
Tid: 20 min. I alt: 40 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 svinemørbrad
50 g smør
salt, friskkværnet peber
2 pakker grønsagsblanding af ærter,
majs og rød peberfrugt
4 store skiver skinke
75 g reven emmentaler
1 dl bouillon
paprika
TILBEHØR: Flutes.
* Tilberedning
Befri mørbraden for sener og hinder, og skær den i 4
stykker.
Stil stykkerne på højkant, og bank dem lidt ud med
håndroden.
Brun kødet i gyldent smør og drys salt og peber over.
Hæld grønsagerne i et velsmurt ildfast fad.
Læg de forstegte mørbradbøffer over.
Læg på hver bøf en halv skive skinke, og drys reven ost
over.
Strø lidt paprika på osten og hæld bouillon ved retten.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15-20
min.
SERVERING:
Server retten direkte fra fadet og giv varm, sprød flutes
til.
VARIATION AF RETTEN:
Læg de forstegte mørbradbøffer i et ildfast fad.
Læq 2-3 skiver tomat på hver skive kød.
Drys basilikum og hvidløgssalt over.
Dæk tomaterne med en skive skinke og 1 skive emmentalerost.
Hæld 1 dl bouillon i fadet.
Sæt det i ovnen ved 250°C i 15-20 min.
Server retten med en stor skål blandet grøn salat og
varm, sprød flutes.
TIPS:
I stedet for skinke, kan man lægge
en skive kogt hamburgerryg på kødet.
Opdateret: 14/09/2025