Mørbrad i sennepssauce

Mørbrad i sennepssauce 

 
Tid: 30 min. I alt 50 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
2 svinemørbrad
mel
salt, peber
3 mellemstore løg
50 g smør
2 spsk hvidvinseddike
1 dl bouillon
2 tsk fransk lys dijonsennep
2 spsk hakket frisk estragon
2-3 dl piskefløde

 
TILBEHØR:
Nye eller små pillekartofler med hakket persille, brøndkarse.

 
* Tilberedning
Fjern sener og bimørbrad.
Skær mørbraderne i tykke skiver, sæt dem på højkant og bank dem lidt flade med håndroden.
Vend kødet i krydret mel. Brun kødet på begge sider i gyldent smør. Tag dem af panden.
Svits løgene, til de er klare og gyldne.
Tilsæt vineddike, sennep, bouillon, estragon og fløde.
Bland det hele godt og læg kødet tilbage i saucen.
Lad retten småstege, til kødet lige er gennemstegt, men ikke tørt, 10-15 min.

 
SERVERING:
Retten serveres med nye eller pillekartofler drysset med hakket persille, og masser af brøndkarse serveres til.

 
VARIATION AF RETTEN:

 
TOMATGRYDE:
2 svinemørbrad eller 8 tynde svinekoteletter
2-3 spsk olie
2 dl hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 ds flåede tomater
2 spsk frisk estragon
evt. lidt bouillon, salt, peber.

 
Mørbraderne skæres ud som beskrevet under hovedopskriften.
Kødet brunes i olie og tages af panden.
Løgene svitses, og kødet lægges tilbage sammen med knust hvidløg.
Tomaterne skæres i mindre stykker og hældes over kødet sammen med estragon og evt. lidt bouillon. Kødet småkoger, til det er mørt, 10-15 min.

 
SERVERING:
Serveres med flute eller kartofler samt grøn salat.

 
TIPS:
Begge retter er egnede til dybfrysning.
De bliver bedst, hvis man lader dem tø op natten over i køleskabet og kun lige varmer dem igennem, da man skal passe på, kødet ikke bliver overmørt, tørt og trevlet.

 


 

Opdateret: 14/09/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙