Tid: 30 min. I alt 1 time 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
15-20 g kinesiske sorte, tørrede svampe
vand
600-800 g skært svinekød, helst skinkekød
3-4 spsk olie
2 dl hakket løg
4-5 dl bouillon
3-5 spsk kinesisk soya
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 ds bambusskud (½ kg ds)
1 ds bønnespire (½ kg ds)
salt, peber·
25-50 g smuttede mandler
1-2 spsk Maizena
TILBEHØR:
løse ris.
* Tilberedning
Udblød de tørrede svampe i varmt vand i 2 timer. Skær dem i
mindre stykker.
Skær kødet i strimler og brun det ad 2 gange i varm olie.
Tag det op.
Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare.
Læg kødet samt velafdryppede svampe tilbage i gryden og hæld
bouillon og kinesisk soya ved.
Lad kødet småstege, til det er næsten 'mørt, ¾-1 time under
låg.
Skær peberfrugter og bambusskud i strimler.
Læg begge dele i gryden og lad det koge med 5 min.
Jævn retten med Maizena udrørt i vand eller soya. Lad retten
koge igennem.
Tilsæt bønnespirer og mandler.
Smag retten til med salt, peber og evt. kinesisk soya.
SERVERING:
Retten serveres i gryden, og løse ris serveres til.
Sæt evt. ekstra kinesisk soya på bordet.
VARIATIONER:
Kan kinesiske svampe ikke skaffes, anvendes 250 g
champignon.
Retten kan evt. smages til med lidt tør sherry
TIPS:
Retten er
velegnet til dybfrysning.
Den optøs i en
gryde under låg ved svag varme og lidt vand i bunden.
Det er bedst
at tilsætte bambusskud og bønnespire efter optøningen.
Kinesiske,
sorte, tørrede svampe fås i små poser med 15-20 g i special-
forretninger
for delikatesser.
Opdateret: 14/09/2025