Lammesteg med persille og hvidløg

Lammesteg med persille og hvidløg 

 
Tid: 30 min. I alt: 2 time. 6-8 portioner

 
# Ingredienser
1 stykke dobbelt lammeryg, ca. 2½-3 kg
1-2 bdt persille
2-4 fed hvidløg
salt, friskkværnet peber
Kogekraft: Lamme- og/el. kalveben
2 dl frosne suppeurter
1 løg
Suppevisk af: 5 stilke persille, 2 kviste timian, 1 laurbærblad, evt. løvstikke

 
TILBEHØR:
pillekartofler, grønne bønner med champignon, agurkesalat, sauce.

 
* Tilberedning
Begynd med at koge ben med urter, løg og visk i ca. ¾ time.
Fjern benene og hæld det øvrige ved stegen som beskrevet senere i opskriften.
Skær med en skarp kniv stempelmærker af fedtet. Rids det i tern.
Pluk persillen fri for grove stilke og hak den groft.
Skær hvidløgsfed igennem på langs.
Stik med en spids urtekniv lommer ind langs ben og fedtkant, og fyld dem med persille og en hvidløgs-splint.
Gnid kødet og fedt med salt og peber og læg ryggen på risten over bradepanden.
Brun kødet ved 250°C i ca. 15-20 min. Tag kødet ud. Dæmp varmen til 150°C.
Hæld kogekraft med urterne i bradepanden.
Sæt stegen tilbage i ovnen, når temperaturen er dalet (det går hurtigt med ovndøren åben).
Steg ryggen ca. ½-¾ time afhængigt af filetens tykkelse. Centertemperatur ca. 65-68°C.
Hæld sky og urter fra bradepanden og lad kødet trække 15-20 min.

 
SAUCE:
Fjern visk og løg og findel urterne i blender el. purer dem gennem en sigte.
Skum skyen for overflødigt fedt og kog urtepuré og sky sammen.
Indkog saucen 10 min. Jævn evt. med 1 spsk udrørt Maizena.
Tilsæt evt. 1 dråbe kulør og smag saucen til.

 
SERVERING:
Skær kødet fra ryg benet ved at skære ned langs rygbenet og ud langs med brystbenet.
Skær kødet i skiver. Skær mørbraderne fra.
Byd kartofler drysset med persille, grønne bønner med champignon, agurkesalat samt sauce til kødet.

 
Grønne bønner med champignon
#
500 g fine bønner
250 g champignon
25 g smør
salt.
*
Kog bønnerne i saltet vand, til de er netop møre, men ikke overmøre.
Skær de rensede champignon i skiver og rist dem gyldne i smør.
Hæld vandet fra bønnerne og bland dem med de ristede champignon.

 
VARIATIONER

 
Stegt lammeryg
Enkelt se Lammesteg med persille og hvidløg, kan også steges med persille og hvidløg.
Følg stegetiden på de nævnte sider.
Udskift bønner med rabarberkompot.

 
Lammesteg med mynte
I stedet for persille kan lammestegen spækkes med mynte.
Byd usødet æblemos kogt med mynte til i stedet for bønner el. myntegelé.

 


 

Opdateret: 15/10/2025

An unhandled error has occurred. Reload 🗙