Tid: 30 min. I alt: 1 time. 4 portioner
# Ingredienser
1 kg skrællede kartofler
ca. 3-4 spsk olie
3-500 g stegt lammekød
2-3 hakkede løg
1 æble
salt, friskkværnet peber evt. engelsk sovs
TILBEHØR:
spejlæg, engelsk sauce, syltede rødbeder.
* Tilberedning
Skær de skrællede kartofler i ret små terninger. Tør dem i
et rent viskestykke.
Skær lammekødet fri for fedt og sener og skær det i
terninger. Hak løgene.
Rist kartoflerne i varm olie, de første minutter ved høj
varme.
Dæmp varmen og lad dem småstege, til de er møre. Vend dem
ofte med palet.
Giv kartoflerne stærk varme til sidst, så de bliver sprøde
og gyldne.
Tag dem op med hulske.
Tilsæt evt. lidt mere olie. Rist kødet, til det er gyldent
og sprødt uden at branke.
Tag det op med hulske. Svits de hakkede løg, til de er
gyldne og klare.
Skær et skrællet æble i terninger og svits det 3-4 min
sammen med løgene.
Hæld kartofler og kød ved løgene og bland det hele godt.
Varm retten igennem og smag til med salt og peber og evt.
engelsk sauce.
SERVERING
Beregn 1-2 spejlæg pro persona og byd rødbeder og engelsk sauce
til retten.
VARIATIONER
Udelad æblet el. erstat det evt. med en rest kogte,
ituskårne grønsager.
Kogte, kolde pillekartofler kan bruges i stedet for
råstegte, men
sidstnævnte giver den bedste smag.
Lammekød à la Kina
#
3-400 g kogt el. stegt lammekød
2 spsk hvidvin
2 spsk vand
1 æggehvide
2-3 spsk Maizena + lidt extra
3-4 spsk olie
200 g champignon
1 porre
400 g kinakål
500 g friske bønnespirer (el. fra ds)
2 fed knust hvidløg
1 dl hvidvin
1 dl hønsebouillon
2 spsk kinesisk soya
2 tsk Maizena
vand, salt.
løse ris
*
Skær kødet i terninger uden fedt.
Rør en jævning af vin, vand, æggehvide og Maizena og
bland kødet godt med hænderne med denne jævning.
Drys Maizena ud på et stykke smørrebrødspapir og vend kødet
i tør Maizena.
Brun kødet ved høj varme i olie, til det er sprødt og
gyldent på alle sider.
Rør hele tiden. Tag det op med hulske.
Tilsæt evt. lidt mere olie.
Svits halverede champignon og meget tyndt skåret porre et
minut ved høj varme.
Tilsæt kinakål, hvidløg og bønnespirer og svits ½-1 minut.
Tilsæt vin, bouillon og soya og kog retten igennem.
Jævn med Maizena udrørt i vand. Smag til med salt.
Læg grønsagerne på et meget varmt, halvdybt fad.
Svits lige kødet igennem, så det er varmt og sprødt og hæld
det over grønsagerne.
Byd løse ris til.
Opdateret: 17/10/2025